- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Руска војска ослободила два насеља у Запорошкој области и ДНР

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаРуска војска у зони специјалне војне операције
Руска војска у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2023
Пратите нас
Руске снаге су успешним офанзивним акцијама успеле да у Запорошком правцу ослободе насеље Лобково, а на подручју ДНР насеље Клешчејевка, предграђе Артјомовска. Поред тога у Запорошкој области уништен је хангар са наоружањем и војном опремом украјинске војске, саопштило је руско Министарство одбране.
У правцу Купјанска руска војска поразила је јединице 14. и 92. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине у Харковској области. Такође руске снаге, ликвидирале су скоро 30 украјинских војника, борбено оклопно возило, два камионета, као и две хаубице Д-20 и Д-30.
На подручју Красног Лимана у ДНР поражене су јединице 92. и 66. механизоване бригаде, као и 95. десантно-јуришна бригада Оружаних снага Украјине. Такође, на истом подручју уништено је складиште артиљеријске муниције Оружаних снага Украјине. Непријатељ је током претходног дана изгубио преко 40 војника, два борбена возила пешадије, четири борбена оклопна возила и хаубицу Д-20.
На подручју насеља Звановка у ДНР уништено је складиште граната за вишецевне ракетне системе Оружаних снага Украјине.
Поред тога, током претходна 24 часа ликвидирано је до 60 украјинских војника, три борбена оклопна возила, два аутомобила, две самоходне артиљеријске хаубице „гвоздика“, као и хаубице „гиацинт-Б“ и Д-20.
У Запорошкој области уништен је радар за контрабатеријску борбу америчке производње AN/ТPQ-37. Непријатељ је укупно изгубио скоро 90 украјинских војника који су убијени или рањени, четири борбена оклопна возила, три аутомобила, самоходну хаубицу „акација“, као и две хаубице Д-20 и Д-30.
У правцу Херсона током контрабатеријске борбе на ватреном положају уништена је самоходна артиљеријска хаубица М109 "Паладин", као и две хаубице Д-30 и „мста-Б“.
Оперативно-тактичка авијација, ракетне снаге и артиљерија групе војски Оружаних снага Русије поразила је 78 артиљеријских јединица на ватреним положајима, људство и војну опрему у 103 региона.
Борбени авиони Ваздушно-космичких снага Русије су на подручју Херсонске и Харковске области оборили два хеликоптера Ми-8 Ваздушних снага Украјине.
Такође, током претходног дана уништено је пет дронова у ЛНР, ДНР и Запорошкој области.
Поред тога, у Запорошкој области пресретнуто је шест пројектила ракетних система „хајмарс“ и ураган.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала