Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић известио патријарха о састанцима у вези са КиМ; СПЦ: Очување Косова императив

© Фото : Ustupljeno Sputnjiku/SPC/Dragan S. TanasijevicПатријарх Порфирије и председник Србије Александар Вучић
Патријарх Порфирије и председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић је известио патријарха српског Порфирија и архијереје да током дана има важне и веома озбиљне састанке у вези са Косовом и Метохијом, саопштила је Српска православна црква.
СПЦ ће, како се наводи, увек подржавати руководство Републике Срвије у настојањима за очување КиМ као неотуђивог дела Србије, као и за саживот у миру и међусобном разумевању у складу са међународним правом свих грађана који живе на Косову и Метохији.
"Духовни вођа православних Срба и присутни архијереји су још једном поновили познати, јасан и недвосмислен став СПЦ да су Косово и Метохија саставни и неотуђиви део Републике Србије и да је његово очување у границама Републике Србије уставна обавеза и императив како за Цркву тако и за нашу државу", саопштила је Информативна служба СПЦ.
У том смислу патријарх Порфирије и архијереји су изразили уверење да руководство Републике Србије на челу са председником Вучићем неће и не може пристати ни на каква условљавања која имају за циљ успостављање независности Косова и Метохије.
Вучић је посетио данас српског патријарха Порфирија и у Патријаршијском двору учествовао у молитвеном чину освећења славског колача честитајући патријарху његову крсну славу, Светог Јована.
Александар Вучић са међународним изасланицима - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2023
СРБИЈА
Вучић: Спремни смо да прихватимо концепт предложеног споразума Београда и Приштине /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала