- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Захарова: Испорукама западног наоружања Украјини подиже се улог у конфликту

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2023
Пратите нас
Изјаве западних политичара и испорукама новог наоружања Украјини подижу улог у конфликту, реч је о провокативном хушкању, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.
Наиме, Захарова је на друштвеним мрежама подсетила на све изјаве западних политичара о томе да је Украјини потребно послати још новог наоружања, а све у светлу састанка такозване контактне групе за војну помоћ Украјини, који се одржава у америчкој бази „Рамштајн“ у Немачкој.
„Данас се у Немачкој одржава састанак контактне групе, а главна тема је испорука наоружања Украјини, између осталог ПВО система и тенкова. Претходно је Вашингтон саопштио о да ће нови пакет помоћи Кијеву износити 2,5 милијарде долара, док је амерички државни секретар Ентони Блинкен казао да је Украјини неопходно испоручити све што им је потребно за успех на терену“, написала је Захарова.
Она је такође казала и да је администрација Вашингтона отишла и корак даље рекавши да је Украјини потребно наоружање како би изводили нападе на Крим.
Осврнула се и на изјаву шефице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен, која је позвала све европске земље да Кијеву дају било које наоружање које би украјинској војсци било од користи.
„Све то оцењујемо као провокативно хушкање Запада што додатно подиже улог у конфликту и то ће неминовно довести до пораста броја жртава и опасне ескалације“, закључила је Захарова.
Немачки војници поред тенкова Буфало и Леопард  - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2023
Специјална операција у Украјини
Рамштајн: Још без одлуке о слању тенкова "леопард" у Украјину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала