- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Грчка спречила улазак 260.000 миграната и ухапсила 1.500 трговаца људима у 2022.

© AP Photo / Giannis PapanikosПрипадници грчке граничне полиције патролирају дуж челичне ограде на граници са Турском
Припадници грчке граничне полиције патролирају дуж челичне ограде на граници са Турском - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2023
Пратите нас
Грчка је током прошле године спречила илегалан улазак око 260.000 миграната и ухапсила 1.500 трговаца људима, саопштио је грчки министар за заштиту грађана Такис Теодорикакос.
Теодорикакос је то изјавио током сусрета са амбасадорима других земаља ЕУ, као и Швајцарске и Велике Британије, са којима је обишао зид на граници на североистоку Грчке.
Амбасадорима је поручио да је граница Грчке уједно и спољна граница ЕУ, истичући да је због тога Атини потребна подршка Уније и европског јавног мњења, као и да мора постојати блиска сарадња и правична подела дужности када су у питању илегалне миграције.
Агенција ЕУ за заштиту граница (Фронтекс) распоредиће додатних 400 припадника пограничних снага у Грчкој, од којих 250 у фебруару, најавио је Теодорикакос.
Он је прецизирао да ће се они прикључити постојећим снагама од 1.800 припадника.
Челични зид висине пет метара на граници са Турском на истоку преко реке Марице протеже се на више од 27 километара.
Грчка тренутно проширује зид, додајући део од 35 километара са крајњим циљем да га прошири како би покрио већи део границе од 192 километра, наводи АП.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала