- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ко стоји на путу Ђоковићу? Подсмевао му се и учествовао у хајци на Србина

© AFP 2023 / JORGE GUERREROАлекс Де Минор, Аустралија
Алекс Де Минор, Аустралија - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2023
Пратите нас
Аустралијанац Алекс Де Минор биће наредни противник Новаку Ђоковићу на путу до десете титуле шампиона у Мелбурну. Њихов дуел осмине финала планиран је за понедељак, а јасно је да ће бити доста ватре на Род Лејвер Арени.
Последња узданица домаћина у синглу (након што су испали Кирјос и Кокинакис) већ је поновио свој највећи успех у Мелбурну од прошле године - пласман у четврто коло. Али, за изједначење свог најбољег гренд слем резултата, а то је четвртфинале УС Опена из 2020. мораће да савлада Новака Ђоковића.
Рођен је 17. фебруара 1999. у Сиднеју. Отац Анибал је Уругвајац, а мајка Естер из Шпаније. До пете године живели су у Аустралији, а после су се преселили у Шпанију, чије држављанство популарни „Минотаур“ такође поседује.
Ипак, иако је за време проведено у Аликантеу представљао Шпанију, по сопственом признању увек се осећао као Аустралијанац па је по повратку у Сиднеј опет почео да наступа под заставом земље са најмањег континента.
Алекс Де Минор - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2023
СПОРТ
Ако Новак победи, тек ће га чекати звиждуци – Рус и Руне заказали спектакл
Тренер му је Петер Лусак, који је недавно на том месту заменио Адолфа Гутијереза, али му је од почетка каријере ментор био некадашњи аустралијски број један Лејтон Хјуит.
Професионалац је од 2015. године, од када је освојио укупно шест титула, све из серије 250. Играо је два узастпна финала Некст Ген завршног турнира - 2018. поражен је од Стефаноса Циципаса (1:3), а годину касније и од Јаника Синера (0:3).
У јуниорској конкуренцији има једно гренд слем финале, 2016. када га је на јуниорском Вимблдону савладао Денис Шаповалов. Тренутно је 24. на АТП листи, а најбољи пласман му је 15. место које је држао у јуну 2021. године.
Де Минор никада у каријери није играо против Новака Ђоковића, али је остао упамћен по изјави током прошлогодишње хајке на Србина, када је стао на страну аустралијских власти које су малтретирале Новака у Мелбурну.

„Уколико желиш да уђеш у земљу, две дозе вакцине и ту си. Аустралијанци су прошли кроз много тога због короне, а од играча се очекује да се вакцинишу и посвете тенису“, рекао је тада Де Минор.

Аустралијанац се тада са још једним колегом на конференцији за медије подсмевао на помен депортације Новака Ђоковића која је касније и уследила.
Иначе, највеће победе у каријери Алекса Де Минора су оне које је забележио против Рафаела Надала на недавном Јунајтед купу, односно против Данила Медведева у другом колу Мастерса у Паризу прошле године.
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2023
СПОРТ
Медведев о највећем проблему: „Мора да је до самопоуздања – али чак и Новак некада изгуби“
Новак Ђоковић
 - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2023
СПОРТ
Новак причао о повреди и зрачењу – дотакао се и Југославије: Волео бих да сам је доживео
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала