- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак признао после победе: До краја нисам знао да ли ћу моћи

© AP Photo / Dita AlangkaraНовак Ђоковић – Енцо Куако
Новак Ђоковић – Енцо Куако - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић одиграо је свој најдужи меч ове године, где је после три сата и седам минута елиминисао Бугарина Григора Димитрова 7:6, 6:3, 6:4 и пласирао се у осмину финала Аустралијан опена. После велике победе српски ас је разговарао са Јеленом Докић и открио да до самог краја због повреде није знао да ли ће моћи да тријумфује.
Новак Ђоковић је упркос болу и повреди задње ложе успео да у три сета елиминише Григора Димитрова који није знао да искористи рањивост српског аса.
После велике победе Новака је чекао емотиван сусрет јер је на терен изашла Јелена Докић, бивша тенисерка, како би узела изјаву од српског тенисера.
После емотивног сусрета уследио је разговор о мечу, а Новак је признао да до самог краја није знао да ли ће успети да победи.
„Рани брејк је био битан за мене јер нисам сигуран како ћу се осећати, много поштујем Григора, дуго се знамо, он ми је један од највећих пријатеља, он је толико добар спортиста, мислио сам да ће дупли брејк бити довољан у трећем сету, али до краја нисам знао да ли ћу моћи да победим. То је велика борба“, рекао је Ђоковић.
На питање о томе шта мисли о борби против млађе генерације тенисера, Новак се насмејао јер себе и даље сврстава у ту групу.
„Како то мислиш проти младих? Па, 35 је нових 25. Погледајте Рафу и Ендија играмо на високом нивоу и ја то желим, свака сезона се рачуна када уђете у последњу четвртину каријере, више цените сваки турнир, био сам срећан да радим оно што волим. Двадесет година професионалног спорта, не могу да будем захвалнији“, истакао је Ђоковић.
Наредни противник Новака Ђоковића биће Алекс Де Минор, који ће као аустралијски тенисер без сумње имати далеко већу подршку публике.
„Очигледно је да је Де Минор један од најбржих играча, много је напредовао, има Хјуита у свом углу, бившег броја један, не знам колико вас ће бити на мојој страни тада, али волим вас“, закључио је Ђоковић.
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2023
СПОРТ
Новак је „рањена звер“ - лако избацио Димитрова за 15. осмину финала у Мелбурну
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2023
СПОРТ
Опет брига, опет проблеми са повредом и медицински тајм-аут
Алекс Де Минор - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2023
СПОРТ
Ако Новак победи, тек ће га чекати звиждуци – Рус и Руне заказали спектакл
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала