- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак причао о повреди и зрачењу – дотакао се и Југославије: Волео бих да сам је доживео

© AP Photo / Aaron FavilaНовак Ђоковић
Новак Ђоковић
 - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић мучи се на Аустралијан опену са повредом задње ложе, али не одустаје. Иде меч по меч и бележи победе, а после елиминације Григора Димитрова говорио је о озбиљности повреде. Чак да је пред турнир мислио да неће моћи да заигра. На конференцији је Ђоковић причао и о Југославији, држави које више нема, као и о зрачењу ког има све више.
Потом се стање поправило, па погоршало. Прави ролеркостер.
„Добро је почело са повредом, онда је дошло до неког покрета и ту се покварило, помажу ми креме и лекови, па онда опет не помажу... То је ролеркостер за мене! Потребно је много енергије коју трошим на то поред свега онога што се дешава на терену. Али тако је, прихватио сам то и срећан сам што могу да играм уопште. Како је изгледало пре почетка турнира, мислио сам да неће бити могуће да играм“, искрено је признао Новак Ђоковић.
Ипак, одлучио је да се појави у главном жребу турнира у Аустралији.
„Нисам хтео да се повучем јер сам чекао да видим како ће то изгледати на турниру, па је било боље у другом мечу... Идем меч по мечи и видећу шта ме чека!“.
Јасно је да ситуација није савршена, далеко од тога...
„Стање није идеално и доста је неизвесности како ће се нога понашати, непредвидиви су услови на терену, један покрет може да изазове проблеме. Тако је било у неколико наврата, више него и у претходном мечу, ја ћу да наставим са том рутином опоравка да не тренирам и дајем себи простора да се опоравим, да дођем у стање да могу да играм“, рекао је Новак.
Ипак, није тенис био једина тема конференције у Мелбурну после елиминације Григора Димитрова. Новак Ђоковић причао је о времену у којем живимо, где доминирају мобилни телефони, зрачење, а са сетом у гласу причао је и о Југославији.
Причао је о томе како су се људи удаљили једни од других, како су деца од раног узраста "окићена" паметним сатовима. Слаже се он са свим тим, свестан је да је то неминовност, али да у свему треба имати меру.
„Људима је као глупо да прошетај природом, поред дрвећа. Данас је мода да имаш мобилни, да тражиш девојку или момка путем друштвеним мрежа, нема више кокетирања као некада. Назовите ме старомодним, волим ја и Инстаграм и тај живот кроз слике, али све то би требало да се контролише. Не може то дете да ради. Мој одговор је дуг, тај моменат технологије волео бих да се врати, да се подсетимо како је некад било. Ето, бивша Југославија, земља о којој сви толико причају, али ја нисам доживео ту земљу. Волео бих да сам живео мало ту земљу, да видим како је све то изгледало“, рекао је Новак и додао шта га посебно боли:
„Ето, када одем на моју Бањицу, нема толико деце у парковима и игралиштима као некада. Са осам-девет година, сви имају паметне сатове. Родитељи не могу да побегну од тога . Мора нешто да сае уради. Свестан сам да технологија не може да се избаци, али мора да се пронађе здрав баланс. Антене су свуда по већим градовима. Људи то не виде, тај невидиљив свет, а толико има лошег зрачења, да је то страшно“, закључио је Новак.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2023
СПОРТ
Новак видео Јелену и после 17 година јој открио тајну: Угледао сам се на тебе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала