- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Вашингтону предвиђају баснослован профит: САД ће зарадити милијарде на испорукама оружја Украјини

© AFP 2023 / Karen BLEIERПроизвођач ватреног оружја Colt Defense LLC
Произвођач ватреног оружја Colt Defense LLC  - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2023
Пратите нас
Америка би могла да заради око 21,7 милијарди долара продајом наоружања савезницима из НАТО-а који су испоручили војну технику Украјини, саопштено је на сајту „Фондације за заштиту демократије“(Foundation for Defense of Democracies (FDD)).
Наиме, могло би да дође до повећане потражње за америчком војном опремом јер ће западне земље морати да попуне залихе наоружања и војне технике коју су испоручиле Украјини.
Истраживање организације је показало да би Америка могла да заради огромну суму новца продајом оружја и опреме страним земљама у оквиру програма "Foreign Military Sales" или директном комерцијалном продајом од стране америчке индустрије.
Напомиње се да би замена оружја које су савезници из НАТО-а послали Украјини за америчку војну опрему „могла да побољша њихове способности и изгради ефикасније војно средство одвраћања“.
Истовремено, лист „Дифенс њуз“ наводи да „бројка од 21,7 милијарди долара није скроз тачна јер нису узете у обзир прогнозе будућих одлука земаља савезница“.
Раније је агенција Ројтерс саопштила да западни савезници предлажу да се Украјини испоручи више оружја, али да питање испоруке тенкова остаје нерешено. Током састанка у америчкој војној бази „Рамштајн“ у Немачкој министар САД Лојд Остин изјавио је да савезници нису могли постићи договор и испоруци тенкова „абрамс“ и „леопард“ Кијеву. Међутим, најављен је нови пакет америчке војне помоћи Украјини.
Војне вежбе НАТО-а у Летонији - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2023
Специјална операција у Украјини
Русија: Због западног оружја вишеструко порастао број цивилних жртава у Донбасу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала