- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Затвара се РТ Француска након блокаде рачуна редакције

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаШтанд РТ Француска на међународном сајму аудио-визуелног садржаја у Кану
Штанд РТ Француска на међународном сајму аудио-визуелног садржаја у Кану - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2023
Пратите нас
Директорка РТ Француска Ксенија Фјодорова саопштила је да се телевизија затвара након блокирања рачуна редакције у Француској.
Према њеним речима, телевизија је била на мети од момента покретања – противници су позивали да се цензурише и „притом нису презали од коришћења лажних информација“.
„Власти Европске уније искористиле су ситуацију у Украјини, о којој је РТ Француска увек уравнотежено извештавала, како би коначно 'зачепили уста' телевизији“, изјавила је Фјодорова.
Раније је Фјодорова саопштила да је у банци речено да су рачуни телевизије блокирани по налогу власти, „а у вези са деветим пакетом санкција ЕУ који је усвојен у децембру“. Међутим, РТ Француска није на санкционом списку и стога би имала право да ради у Француској.
Руско Министарство спољних послова поручило је да ће блокада рачуна РТ Француска довести до узвратних мера против француских медија у Русији.
Оне ће бити такве да ће их запамтити уколико власти Француске не престану да тероришу руске новинаре“, рекли су у Министарству спољних послова Русије.
Након покретања специјалне операције Русије у Украјини, против Москве су уведене бројне санкције, укључујући блокаду медија, посебно агенције Спутњик и ТВ канала „РТ“.
Како је рекао шеф Европске федерације новинара Рикардо Гутијерез, забрана руских медија у Европској унији створила је опасан преседан који представља претњу за слободу медија.
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2023
РУСИЈА
„Запамтићете нас": Оштар одговор Москве на блокаду рачуна РТ Француска
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала