- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Момак који је поделио Лондон решио дерби Премијер лиге

© AP Photo / Ian WaltonАрсенал - Манчестер јунајтед
Арсенал - Манчестер јунајтед - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2023
Пратите нас
Фудбалери Арсенала савладали су Манчестер јунајтед са 3:2 у дербију 20. кола Премијер лиге. Човек одлуке био је нападач домаћих Еди Нкетија који је постигао погодак за вредан тријумф „Тобџија“ у 90. минуту.
Гости са „Олд Трафорда“ повели су први преко Маркуса Рашфорда у 17. минуту, али је до одласка на одмор Нкетија првим голом на мечу у 34. поравнао резултат на 1:1.
Арсенал је заиграо агилније на старту другог дела, а за упорност је награђен у 53. минуту када је Букајо Сака погодио на пас Јапанца Томијасуа за 2:1.
Јунајтед се ипак није предавао и преко најнижег фудбалера на терену Лисандра Мартинеза стигао је до изједначења у 59. минуту.
Арсенал је у последњих пола часа имао више од игре, а за упорност је награђен у последњем минуту регуларног дела.
После акције Зинченка и Одегарда лопта је стигла до Нкетије који је другим голом на мечу донео неописиву радост свом тиму. Кратко је трајала неизвесност да ли је нападач домаћих био у офсајду, ВАР је на крају потврдио погодак.
Еди Нкетија, Арсенал - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2022
СПОРТ
Лондон је подељен као никада до сада – због једног броја
Момак који је летос узео Анријеву „четрнаестицу" ускочио је у тим ове зиме уместо повређеног Габријела Жезуса и достојно га одменио. Дао је шест голова на шест утакмица од наставка сезоне и потврдио велики таленат.
Арснеал је овом победом задржао пет бодова предности у односу на Манчестер Сити, уз утакмицу мање.
„Грађани“ су током поподнева прегазили Вулверхемптон са 3:0 уз четврти хет-трик Ерлинга Холанда ове сезоне. Норвежанин већ има 25 голова на полусезони.
Пласман обезедио Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала