- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бренд аутомобила „Аурус“ ускоро добија електричну верзију

© Sputnik / Валерий Мельников / Уђи у базу фотографијаАутомобил "Аурус сенат" у салону аутомобила у Москви
Аутомобил Аурус сенат у салону аутомобила у Москви - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2023
Пратите нас
Руски луксузни аутомобили „Аурус“ производиће се и у електричној верзији, рекла је у интервјуу за Спутњик вицепремијерка Русије Викторија Абрамченко.
„Популаризујемо руске аутомобиле, Влада Руске Федерације опремљена је 'Аурусима'. Планирано је, колико знам, да се и они производе с електричним моторима“, рекла је Викторија Абрамченко новинарима.
Она је истакла да је у таквим технологијама будућност, будући да је на планети све мање угљоводоничних извора енергије, али да је неопходно створити услове за свакодневно коришћење те врсте производа.
„Аурус“ је први руски бренд аутомобила лукс класе. Још 2021. године министар индустрије и трговине Русије Денис Мантуров је рекао да се ради на изради електричне, водоничне и хибридне верзије тог аутомобила. Модел „Аурус Сенат“, који ради на водонично гориво, први пут је представљен на Источном економском форуму 2021. године.
© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаАутомобил "Аурус"
Аутомобил Аурус - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2023
Аутомобил "Аурус"
Електрична верзија за сада није приказана, али Мантуров није искључио могућност да се она појави као нови модел бренда – теренац „Аурус Комендант“.
У Русији се изучава могућност преоријентисања на електричне моторе. Током ове године планирано је да се произведе 7.400 електромобила, а 2024. – 17.500.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала