- Sputnik Србија, 1920
МУЛТИМЕДИЈА
Када слика говори више од хиљаду речи! Кроз Спутњикове фото-галерије, инфографике и други мултимедијални садржај сагледајте свет из другачије перспективе.

Дванаестогодишњак упецао велику белу ајкулу /видео/

© Flickr / Elias LevyАјкула
Ајкула - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2023
Пратите нас
Дванаестогодишњи Кембел Кинан из Бостона током породичног пецања на Флориди извукао је улов живота након сата времена рвања са немани – великом белом ајкулом.
Кембел није тако неискусан риболовац, раније му је трофеј био пругасти гргеч од пола метра. Сад је на породичном путовању имао улов какав ни најискуснији риболовци не ухвате.

„Једна од ствари о којима сам размишљао била је како ћу да се хвалим у школи, друга је била да не желим да ме ова ствар повуче у воду. И трећа је била – шта је ово на крају удице?! Чини се огромно“, рекао је Кембел.

Када је започео борбу, није ни слутио да ће 45 минута касније извући три метра дугачку велику белу ајкулу.
„Схватили смо да се ради о ајкули када је била на око шест, седам метара од брода. Закачили смо бову на њу да не би отишла испод брода“, испричао је Кембел за портал Бостон.
Када су је довољно привукли броду, измерили су да је дугачка мало више од три метра, а процењују да је тешка око 300 килограма.
Нису је извукли на брод јер је забрањено законом да се велике беле ајкуле извлаче ван воде, али је капетан означио пре него што су је пустили.
Китови убице у нападу на ајкулу - Sputnik Србија, 1920, 06.10.2022
ДРУШТВО
Снимак као доказ: Китови убице лове велике беле ајкуле /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала