- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев: У свету би могла да настане нова војна алијанса

© Sputnik / Екатерина Штукина / Уђи у базу фотографијаДмитриј Медведев
Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2023
Пратите нас
Запад је спреман неодређено дуго да покушава да уништи Русију, а у свету би могла да настане нова војна алијанса, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.
„Састанак у Рамштајну и испорука тешких видова наоружања Кијеву не остављају сумње да ће наши непријатељи неодређено дуго покушавати да нас збришу, а још боље – да нас униште. И оружја имају довољно. Ако је потребно, почеће да производе ново“, написао је Медведев на Телеграм каналу.
Медведев је, међутим, рекао да не треба гајити илузије о томе и нагласио да Западу неће бити лако да испуни своје намере.

„У случају дугог сукоба у неком тренутку ће настати нова војна алијанса земаља којима су се смучили Американци и њихови савезници. Тако се увек догађало у историји човечанства и током дуготрајних ратова. И тада ће САД коначно одбацити старицу Европу и преостале несрећне Украјинце, а свет ће поново доћи у равнотежу. Ако, наравно, не буде прекасно“, сматра Медведев.

У америчкој војној бази Рамштајн у Немачкој 20. јануара је одржан састанак министара одбране педесетак земаља, на којем је разматрана даља помоћ Кијеву. Након сусрета министар одбране Немачке Борис Писторијус је изјавио да још није донета одлука о слању тенкова Украјини.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала