Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Блокада на Јарињу: Приштина забранила пролазак и возилима са КМ таблицама регистрованим у новембру

© AP Photo / Marjan VuceticБлокада на Јарињу
Блокада на Јарињу - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2023
Пратите нас
Косовска полиција је на административном прелазу Јариње наставила да забрањује улазак возилима са КМ регистарским таблицама, ако им је регистрација продужена након споразума Београда и Приштине о регистарским ознакама договореним 23. новембра у Бриселу, упркос реаговању из ЕУ да се продужетком регистрације не крши споразум.
Са терена има примера да полиција забрањује улазак на КиМ и возилима регистрованим истог дана када је постигнут договор.
РТС преноси изјаву Ивана Јакшића из Косовске Митровице који је, како је казао, са ноћас враћен са Јариња, јер је возило регистровао 23. новембра.
„Био сам са супругом и малолетном ћерком коју смо водили код лекара. Нису нам дозволили да прођемо прелаз Јариње, рекавши да се забрана односи на сва возила са КМ таблицама, којима је продужена регистрација од 21. новембра прошле године. Узалуд смо показивали извештај са лекарског прегледа“, рекао је Јакшић.
Додао је да је за већину власника аутомобила са КМ таблицама ово нови моменат одлуке о забрани, јер је претходно саопштено да се забрана односи на возила чија је регистрација продужена у децембру.
Плакати против пререгистрације возила „Нема предаје, КМ остаје“ - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2023
СРБИЈА
Полиција заустављала возила са КМ таблицама на улазу у Северну Митровицу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала