- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан сигуран у Подгорици – „стотка“ пред вечити дерби у Евролиги

© Фото : АБА лига / СЦ Дерби / Филип РогановићПартизан - Дерби
Партизан - Дерби - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2023
Пратите нас
Кошаркаши Партизана остварили су победу у Подгорици над екипом СЦ Дерби резултатом 100:81 у 16. колу регионалне АБА лиге, уочи вечитог дербија са Црвеном звездом у Евролиги наредног петка
Партизан се учврстио на првом месту са 14 победа и два пораза, другопласирани ФМП има 12/4, а Црвена звезда 13/1, уз две утакмице мање.
Са друге стране, СЦ Дерби је седмопласирани тим АБА лиге са седам победа и девет пораза.
Пласман обезедио Sofascore
Велике проблеме су имале обе екипе на старту утакмице, Партизан је ритам пронашао тек после две изгубљене лопте Хаџибегића које су отвориле простор за чак три тројке у низу, редом су погађали Пантер, Трифуновић и Папапетру за вођство црно-белих.
Деловало је да гости имају ритам, али је домаћи састав преко расположеног Славковића и прецизног Мегија успео не само да се резултатски врати, већ и да поведе са 23:22 на самом крају прве деонице.
Низ грешака црно-белих је дозволио Дербију да стигне до седам поена предности (31:24) после само неколико минута игре у наставку због чега је тренер Обрадовић морао да затражи минут одмора за додатне консултације.
Никако Партизан није могао да обезбеди скок у одбрани, агресивни домаћи играчи су правили проблеме и на обручу и у преносу лопте што је онемогућавало брзу транзицију из одбране у напад.
Лесор је узвратио на другој страни, серијом 10:0 Партизан је после тројке Анђушића вратио вођство (34:31), на половини друге четвртине, а на велики одмор се отишло са резултатом 51:40 у корист гостију.
Партизан је веома брзо стигао и до 15 поена вишка, проиграо је Нанели и тиме је практично решено питање победника, иако је до краја меча било занимљивих момената и серија на обе стране.
Најефикаснији у табору црно-белих био је Данило Анђушић са 17 поена, од тога четири тројке, Данте Егзум је додао 16 уз пет асистенција, а Матијас Лесор је уписао дабл-дабл учинак са 15 поена и 10 скокова.
Двоцифрени у тиму Партизана били су још Урош Трифуновић са 13 и Џејмс Нанели са 12 поена, а у стрелце се није уписао само Алекса Аврамовић.
На другој страни бољи од осталих био је Данило Тасић са 17 поена, Флечер Меги је имао 16, а Лорен Џексон 12 поена.
Футбол. Лига Европы. Тренировка ФК Фенербахче - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2023
СПОРТ
Србија га је одавно заборавила – у Русији га и даље памте: „Најбољи је у историји“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала