- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Српски метеоролог открива да ли ће у фебруару бити још ледених дана

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗима у Београду
Зима у Београду - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2023
Пратите нас
У нижим пределима Србије снег се практично истопио и све је извесније да ће падавине у поплављеним крајевима бити значајно мање него прошле седмице, прогнозирају метеоролози.
„Извесно је смиривање, биће значајно мање падавина и у Србији и у Црној Гори. Максималне дневне температуре од 3 до 6 степени. Од уторка се очекује благи пад и до прве недеље фебруара може се очекивати ред кише-ред снега. Не би требало да буде значајније количине снежног покривача у нижим пределима, док ће у вишим бити“, рекао је метеоролог Недељко Тодоровић.
Када су у питању ледени дани, карактеристични за ово годишње доба, он је навео да их нема на видику ни почетком фебруара и да ће температуре бити више у односу на оно што се очекује током зиме.
„И даље је повољна зимска ситуација што се хладноће тиче. Максималне дневне температуре биће изнад нуле. Како почиње фебруар, мислим да се наставља овакав тип времена, и поред снега, блага варијанта зиме“, казао је Тодоровић.
Он је навео да ће киша падати и у наредних 10, 15 дана, али у много мањој количини него претходне седмице када је изазвала поплаве у јужном делу Србије, пренео је „Блиц“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала