- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Размажено, бахато!“ – из Панчева стиже суров увид у „младу генерацију“

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркашка лопта
Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2023
Пратите нас
Дугогодишњи тренер кошаркаша Тамиша Бранко Јовичић одржао је жестоку конференцију за медије на којој је говорио о младим играчима, њиховом односу према професионалном спорту и питањима „да ли млади добијају довољно шанси“.
После тешког пораза од Металца (83:63) у Кошаркашкој лиги Србије, Јовичић је говорио о стању у том такмичењу, али и новим генерацијама играча.
„Ми говоримо о спрској кошарци и развијању младих талената? Могу да поштујем свачије резултате и успех, али не волим да неко прича о стварима о којима нема појма. Ми смо будале, доводимо странце зато што имамо 300 младих играча и као, не свиђа нам се да играју млади, играће странци. А странци су три пута јефтинији од наших. Дам шансу детету од 19 година, које за шест минута има четири изгубљене лопте и неће да трчи назад у одбрану. Има свог играча, другара слободног, који одлично шутира. Неће да му пусти екстра пас, јер је сам. То је све размажено, бахато... Али ми тренери у КЛС смо ментоли, ми не препознајемо таленат, ми идемо на сигурицу“, иронично је рекао Јовичић.
И наставио...
„У КЛС треба забранити странце, а треба да пустимо да играју у репрезентацији? Ко је онда бре овде луд? Ко бре више води рачуна о кошарци. Интерес кошарке су Звезда и Партизан. Све је то океј, али што неко не пита зашто тамо не играју млади играчи. Колико се сећам када је Партизан први пут играо Фајнал фор, ту су били Дивац, Паспаљ, момци од 19-20 година, што они не развијају младе? Зато што нису довољно добри. Ја не верујем да је Жељко Обрадовић луд да не пусти да игра Ђорђије Јовановић или Тристан Вукчевић, јер ти играчи не могу да одговоре захтевима врхунске кошарке“.
Направио је Јовичић и поређење.
„Друга ствар, ја не знам где у Шпанији они бирају младе играче. У АЦБ лиги мислим да могу да пребројим на прсте једне руке играче млађе од 21 године, а европски су шампиони. Који су то играчи? Колико имају странаца? Које више бајке ми причамо, да развијамо играче, да развијамо деришта? Ко има квалитет, радну етику – играће. Ја данас гледам како играч од 22 године одговара оном од 32 године?! Шта је са њима? За то је у моје време ишао шамар. Боље да васпитавамо ту децу, да буду нормални људи, спортисти, а не набеђени егоцентрици. Само статистика, паре, нико о кошарци не размишља. Да игра кошарку, где да игра“, пита се Јовичић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала