- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рус се „вратио из мртвих“ и избацио Рунеа – следи спектакл с Новаком

© AP Photo / Aaron FavilaАндреј Рубљов
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
Пратите нас
Руски тенисер Андреј Рубљов пласирао се у четвртфинале Аустралијан опена, након што је после драме и пет сетова био успешнији Холгера Рунеа - 6:3, 3:6, 6:3, 4:6,7:6 (11:9). Наредни ривал Рубљову биће победник дуела Ђоковић - Де Минор.
У спектакуларном мечу који је трајао три сата и 39 минута, а који су публици приредили Рус и Руне, Андреј је на крају изашао као победник.
Успео је да се „врати из мртвих“ и да спаси две меч лопте, а да реализује своју четврту и тако избори четвртфинале.
Рубљов у Мелбурну игра фантастичан тенис и делује заиста импресивно. Имао је благу предност против талентованог данског тенисера. При резултату 5:3 за Данца у петом сету успео је да се врати с ивице амбиса, био је пред понором.
Руне је у петом сету сервирао за освајање меча и пласман у четвртфинале, али је тада Рус „васкрсао“.
На семафору је писало 5:3 у петом сету и Данац је имао апсолутно све у својим рукама, али је Рубљов одговорио са брејком и то без изгубљеног поена.
Убрзо је Андреј потврдио брејк и то поново с нулом, без изгубљеног поена - 5:5 и уследила је драматична завршница. Руне је коначно прекинуо серију Руса и освојио је гем на сопствени сервис.
Чинило се да ће Рубљов без већих проблема купити карту за тајбрејк, али је поново дошло до пада у његовој игри и суочио се с две брејк и меч лопте. Ишчупао се још једном Рус и тек тада је уследила права правцата драма.
Холгер Руне је у супер тајбрејку, који се игра до 10 или на два разлике у поенима, успео експресно да поведе 5:0 и 6:2, али је на крају Андреј Рубљов искористио четврту меч лопту и славио је с нестварних 11:9 после епске битке у Мелбурну.
Наредни ривал петом носиоцу на Аустралијан опену биће победник дуела Новак Ђоковић - Алекс де Минор, чији ток меча можете да пратите уживо уз Спутњик.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
СПОРТ
Легендарни Аустралијанац се огласио: „Новак вешто крије проблем, ако га има“
Енди Мари - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2023
СПОРТ
Оставио је душу на терену – и срео доктора који му је саопштио ужасну вест: „И тај мит сам срушио“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала