- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Американац први пут „побегао“ од куће и сад дели лекције у Мелбурну

© AP Photo / Ng Han GuanБен Шелтон
Бен Шелтон - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
Пратите нас
Несвакидашња прича стиже са Аустралијан опена, а главни лик је 20-годишњи Американац Бен Шелтон. Наиме, он никада није играо турнир ван граница своје земље. Први пут се одважио да то учини на другом крају света у Мелбурну, где је стигао до четвртфинала, елиминисавши сународника Џеј-Џеј Вулфа после велике борбе – 6:7, 6:2, 6:7, 7:6, 6:2.
Невероватан пут и невероватна прича крије се иза имена Бена Шелтона. Американац је 2022. годину стартовао на далекој 573. позицији на АТП ранг листи, а после фантастичног успеха и резултата у Мелбурну, где траје његова бајка и догурао је међу осам најбољих, биће најмање на 43. позицији.
Шелтон је у Сједињеним Америчким Држава обележио прошлу годину јер је на крају завршио као 96. рекет планете.
Освојио је Мастерс у Синсинатију, победивши финалисту УС Опена и трећег играча планете Каспера Руда. Имао је успешан и АТП деби у којем је савладао у Атланти Рамкумара Раматхана.
Све поене које има освојио је играјући у Америци, где је паралелно ишао на колеџ и бавио се тенисом.
Момак висок 193 центиметра који је студирао на Универзитету на Флориди коначно се одважио да „побегне“ од куће и отпутовао је ван граница САД, стигао у Аустралију и почео да живи праву тениску бајку.
„Ово је као у сну. Ова победа и пласман у четвртфинале“, успео је да изусти Бен Шелтон после елиминације Вулфа и рововске битке која је трајала нешто мање од четири сата.
Јасно је да једино тенисери из Америке могу да успеју нешто овако јер могу да скупе толико бодова због Мастерс турнира и УС Опена, због тога је Бен Шелтон јединствен у белом спорту.
У Сједињеним Америчким Државама систем је креиран тако да дозвољава играчима који иду на колеџ да преко челенџера дођу до већих и највећих турнира (Гренд слемови), а управо је ту могућност искористио талентовани Бен Шелтон.
Његов отац Брајан такође се бавио тенисом и најбољи резултат био му је четврто коло Вимблдона као и 55. позиција на ранг-листи, док ће га наследник по завршетку Аустралијан опена престићи.
Бен Шелтон ком је тениски узор свеже пензионисани Швајцарац Роџер Федерер ће у четвртфиналу за ривала имати још једног сународника Томија Пола, који је у четири сета победио Шпанца Роберта Баутиста Агута.
Новак Ђоковић – Алекс Де Минор - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
СПОРТ
Скандал у Аустралији – хтели да забране српске заставе јер су их помешали са руским
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
СПОРТ
Рус се „вратио из мртвих“ и избацио Рунеа – следи спектакл с Новаком
Новак Ђоковић – Алекс Де Минор - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
СПОРТ
Новак истерао „Демона“ и заказао дерби са Русом у четвртфиналу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала