- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Кремљ: Запад је у заблуди да Украјина може победити на бојном пољу - зажалиће

© Sputnik / Михаил ВоскресенскийПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
Пратите нас
Сукоб око Украјине иде узлазном путањом, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков. Запад је у заблуди поводом могућих успеха украјинске војске на бојном пољу.

"Видимо све већу индиректну, а понекад и директну умешаност земаља НАТО-а у овај сукоб. Чујемо изјаве које указују на апсолутну доминацију политичке воље да се настави раст њиховог учешћа. Ми, заправо, видимо приврженост драматичној заблуди да Украјина може да има неку врсту успеха на бојном пољу“, наставио је он.

„То је драматична заблуда западног друштва, због које ће више пута пожалити“, рекао је Песков.
Према његовом мишљењу, „све то заиста доводи до тога да сукоб деградира и изазива додатну напетост у узлазној спирали“.
Да би се смањила ескалација, приметио је Песков, неопходно је слушати Русију.

„Треба послушати забринутост Русије, ’премотати траку‘ до краја, рекао бих чак, до претпрошле године када је Русија понудила да разговара о својим забринутостима за преговарачким столом и када је Русија била одбијена“, рекао је Песков.

Он је истакао да се, наравно, треба покајати, због цинизма у протеклих осам година. Треба схватити све негативне последице игре Немачке, Француске и Украјине коју су играли, обмањујући Москву, обмањујући народ Донбаса и покушавајући да им приреди страшнију судбину, што је Русија.
Он је такође рекао да испорука тешких тенкова Украјини неће променити ништа у погледу напретка руске стране ка остварењу својих циљева.
"Последице ће свакако бити са предзнаком минус. Више пута смо говорили да такве испоруке неће моћи ништа суштински да промене. Оне ће додати проблеме Украјини и украјинском народу", рекао је портпарол Кремља. "Важност таквих испорука не треба преувеличавати у смислу њихове способности да "нешто промене. Специјалисти су добро упознати са свим проблемима који прате такве испоруке. Свим тим тенковима потребно је одржавање и поправка", рекао је Песков новинарима.
Немачки тенкови леопард 2/А4 - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Стејт департмент: Од Немачке се ускоро могу очекивати новости о испоруци тенкова Кијеву
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала