Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Криминалци у униформама пуцали су да убију“: Српска листа о нападу Росу на Србе

© AP Photo / Marjan VuceticПрипадници РОСУ на северу Косова и Метохије
Припадници РОСУ на северу Косова и Метохије - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
Пратите нас
Рафална паљба Куртијевих специјалаца на Србе код илегалног пункта на мосту код Бистричке реке, у којој је тешко рањен Миљан Делевић, је кап која је прелила чашу након серије напада на Србе од нове године на овамо, саопштено је из Српске листе поводом напада припадника Росу на двојицу Срба.
Српска листа је, поводом новог напада припадника специјалне Росу јединице, подсетила на серију напада на Србе на Косову и Метохији.
„Након што је за Бадњи дан припадник тзв. Косовских безбедносних снага пуцао у српску децу у Штрпцу, данас су Куртијеви специјалци изрешетали возило у коме су била двојица Срба и том приликом пуцали са циљем да убију“, стоји у саопштењу.
Они напомињу да се већ недељама указује на овакво понашање специјалаца Росу јединица.
„Недељама упозоравамо на непрофесионално понашање Куртијевих специјалаца који настоје да својим деловањем застрашују српски народ и изазивају инциденте, и инсистирамо да међународна заједница осуди бруталност ових криминалаца у униформама, нажалост нема одговора те не чуди данашњи брутални напад који је само наставак антисрпске хистерије режима у Приштини“, наводи се у саопштењу.
Како се додаје, Српска листа месецима на свим састанцима инсистира да се специјалне јединице повуку са севера Косова и Метохије јер су ту нелегално, и јер су изазвали серију инцидената, али сви ћуте.
„Очигледно тиме шаљу прећутну подршку онима који би да изазову хаос на овим просторима не узимајући у обзир наша упозорења“, напомињу из ове странке.
Српска листа подсећа на цитат америчког председника да кад неправда постане закон, отпор постаје дужност.
„Данашњи брутални напад на живот Срба изазвао је бес и огорчење код наших грађана, који све чешће сматрају да морају да се сами заштите од криминалних радњи Куртијевих специјалаца и његовог диктаторског антисрпског режима, а у складу са ставом некадашњег америчког председника Џеферсона „Кад неправда постане закон, отпор постаје дужност.“, закључује се у саопштењу Српске листе.
Српска листа захтева моментално повлачење свих Куртијевих специјалаца са севера Косова и Метохије и хапшење и санкционисање оних који су данас покушали да убију Миљана Делевића и његовог сапутника.
„Још једном наглашавамо да нас даље присуство ових формација може довести у спиралу догађаја које ће неповратно угрозити мир на овим просторима“, наводе из Српске листе.
Припадници специјалних полицијских снага РОСУ на северу Косова и Метохије - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
СРБИЈА
Специјалци РОСУ пуцали на Србе на Косову и Метохији, један погођен у груди /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала