- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев: Јасно је ко нам је пријатељ а ко не

© Sputnik / Екатерина Штукина / Уђи у базу фотографијаЗаменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
Пратите нас
Заменик руског Савета безбедности Дмитриј Медведев изјавио је да је прошле године постало јасно с ким је од држава могуће преговарати а са ким нема о чему да се разговара. Он сматра да ће сарадња са организацијама као што су ШОС, АСЕАН, БРИКС, Афричка лига омогућити стварање међупартијске коалиције присталица мултиполарног света.
„Прошле године постало је јасно ко је наш пријатељ, ко је самосталан, а ко је у односу на нас на сасвим другом полу. Односно, с ким смо спремни даље да градимо односе на бази поверења и узајамне користи, а с ким, будимо директни, немамо о чему да преговарамо“, рекао је Медведев на састанку Бироа Вишег савета „Јединствене Русије“.
Како је додао, читав низ држава, које имају изузетно важан економски и политички значај, данас представља поузданог партнера Русије.
Како је додао, читав низ држава, које имају изузетно важан економски и политички значај, данас представља поузданог партнера Русије.
Медведев истиче и да је борба против спољног непријатеља важнија од унутарпартијских несугласица и да „Јединствена Русија“ може да помогне другим патриотским снагама у Русији да изграде дијалог са идеолошки блиским партијама у другим земљама.
„То је сада у нашем интересу, у интересу читаве земље“, додао је Медведев.
Он је уверен да политичке снаге које настоје да воде антидржавну политику не треба да буду део политичког спектра, а таквог става придржавају се и у иностранству.

Институције светске дипломатије у кризи

Институције светске дипломатије, као што су УН и сличне организације, су у озбиљној кризи, рекао је Медведев и додао да противници Русије покушавају да их искористе за антируске иницијативе.
"УН, пре свега као водећа међународна институција и друге међународне платформе, биле су формиране својевремено у циљу решавања спорова и конфликата. А сада су се претвориле у бојно поље, при чему наши противници покушавају да добију већину гласова као подршку апсолутно антируским иницијативама", навео је Медведев.
Медведев је рекао да ту спада у економски притисак, уцене и поткупљивање политичких елита.
"Задатак наше дипломатије је да спречи тај цинични курс Запада", закључио је Медведев.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
РУСИЈА
Лавров: Рат између Запада и Русије је скоро прави - желе да нас врате у деведесете године
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала