- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хтели да забране српску заставу па добили бруталан одговор – свет у чуду због Новакових навијача

© AP Photo / Dita AlangkaraНовак Ђоковић – Енцо Куако
Новак Ђоковић – Енцо Куако - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
Пратите нас
Дуел Новака Ђоковића и Аустралијанца Алекса Де Минора имао је неславну увертиру јер су збуњени организатори покушавали да спрече српске навијаче да уђу на трибине са заставама, мислећи да су у питању руске.
Комично делује чињеница да су морали да „гуглају“ како би уочили разлику између руске и српске тробојке, а прави одговор домаћини су добили после меча и убедљивог тријумфа Ђоковића над Де Минором.
Наиме, више стотина Нолетових навијача скупило се „испод балкона“ са кога им се њихов љубимац обично обрати када направи велики успех на гренд слему. Чињеница да се то десило већ сада, после четвртог кола, збунила је организаторе.
Ни репортерка „Еуроспорта“ Барбара Шет није остала равнодушна.
„Иза мене је толико српских навијача и, Матс, ти си ово видео, доживео када је Новак освајао титуле овде, када је играо добро. Они су тако гласни, они певају, играју, они славе Новака Ђоковића и... Он овде има заиста велику подршку, иако игра у Аустралији, на Род Лејвер арени. Невероватно је шта се дешава“, рекла је Барбара.
На то је славни Швеђанин одговорио:
„Зар они не схватају да он још ништа није освојио?! Јер, ово се обично дешава после финала. После овакве игре разумем да очекују титулу, али... Зашто су они тамо? Шта се догађа, да ли се он то појавио?“, упитао је збуњени Виландер.
Његова колегиница је одговорила:
„Не, није се појавио, али мислим да су они, просто, срећни што могу да га виде овде, после свега што се дешавало прошле године. Новак Ђоковић се вратио. И, после онакве игре данас, мислим да навијачи мисле да он стварно може до још једне титуле овде. Десете на Аустралијан опену“, закључила је Барбара Шет.
Новак Ђоковић – Алекс Де Минор - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
СПОРТ
Скандал у Аустралији – хтели да забране српске заставе јер су их помешали са руским
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала