- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Обновљен аеродром на северу Сирије, распоређена руска борбена авијација

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаРуски авион Ил-76 слеће на аеродром Хмејмим у Сирији
Руски авион Ил-76 слеће на аеродром Хмејмим у Сирији - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
Пратите нас
Руска борбена авијација распоређена је обновљеном аеродрому „Џејрах“ у Сирији а сарадња са сиријском авијацијом омогућава да се штити државна граница на северу земље, саопштило је руско Министарство одбране.

„Руски и сиријски војници обновили су аеродром ‘Џејрах’ на северу Сирије, оштећен током борбених дејстава. То је омогућило да снаге обе земље буду заједно распоређене и деловање авијације Ваздушно-космичких снага Русије и Ваздушних снага Сирије“, саопштило је Министарство.

На аеродрому је обновљена светлосна техника, скоро девет километара утврђења, писта, а командно-диспечерски центар опремљен је средствима везе и радарима што омогућава да се саобраћај одвија 24 сата.
Око аеродрома је постављено обезбеђење и одбране и постављени сирисјки и руски системи ПВО.
На церемонији отварања аеродрома присуствовао је командант јединица руске војске у Сирији генерал-пуковник Андреј Сердјуков, сиријски министар одбране Али Бен Махмуд Абас и други.
Приказане су борбене могућности авиона и хеликоптера Русије и Сирије, а сиријски специјалци извели су десант и ликвидирали условног непријатеља.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала