- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Руска обавештајна служба: Украјина користи нуклеарне електране као складишта оружја

© Фото : Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаНуклеарна електрана у Чернобиљу
Нуклеарна електрана у Чернобиљу - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
Пратите нас
На украјинским нуклеарним електранама су смештене ракете за "хајмарсе" и инострани системи ПВО, као и артиљеријску муницију, великог калибра, рекао је директор Руске спољно-обавештајне службе (СВР) Сергеј Наришкин.

„Постоје поуздани подаци да украјинске Оружане снаге складиште оружје и муницију коју добијају од Запада на територијама нуклеарних електрана. Реч је о најскупљим и најдефицитнијим за украјинску војску ракетама за системе "хајмерс", стране системе ПВО, као и артиљеријску муницију великог калибра“, цитира његове речи прес-служба Спољно-обавештајне службе.

Према обавештајним подацима, само у последњој недељи децембра неколико железничких вагона „смртоносног терета“ допремљено је из иностранства преко железничке станице Рафаловка у Ровенску нуклеарну електрану.
„Желео бих да се надам да никоме у Кијеву неће пасти на памет да намерно дигне у ваздух таква складишта у нади да ће измолити од САД и њихових савезника још оружја и муниције“, додао је директор службе.
Према његовим речима, овај метод често користе међународни терористи. Истовремено, како је наведено, таоци кијевског режима сада нису појединачни цивили, већ „десетине, па чак и стотине хиљада становника сопствене земље и суседних држава“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала