- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Спутњику Србија уручена награда за најбољи портал /видео, фото/

© Наташа МилосављевићЉубинки Милинчић уручена награда Удружења новинара Црне Горе
Љубинки Милинчић уручена награда Удружења новинара Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
Пратите нас
Награда Удружења новинара Црне Горе за најбољи портал у 2022. години уручена је главној уредници Спутњика Србија Љубинки Милинчић у Подгорици.
Главна уредница Спутњика Србија Љубинка Милинчић захвалила се на награди и истакла да је значајно то што се Удружење новинара Црне Горе охрабрило да награди напоре Спутњика, и то из земље која је учлањена у НАТО.
Предсједник Удружења новинара Црне Горе Тихомир Бурзановић, уручујући награду за најбољи портал, истакао је мисију Спутњика и Раше тудеј, за које је рекао да су урадили велики посао одбијајући медијске насртаје.
Свечаност додјела годишњих награда Удружења новинара Црне Горе уприличена је у Српској кући, поводом Дана новинара.
Скуп је поздравио амбасадор Руске федерације у Црној Гори Владимир Маслеников, који је честитао дан новинара.
Он се захвалио организаторима на иницијативи да се покажу блиске историјске везе и културе блиских народа.
Маслеников се захвалио и због тога што је Удружење новинара Црне Горе одлучило да постхумно додијели награду трагично преминулој Дарији Дугиној, коју је примио Владимир Соловјов вођа делегације Удружења новинара Русије, као и новинара Игора Дамјановића који је извјештавао са ратишта у Добасу. Соловјов је казао да ће награду Дарији Дугиној предати њеном оцу, филозофу Александру Дугину.
Соловјов је уручио захвалницу Савеза новинара Русије предсједнику Удружења новинара Црне Горе Тихомиру Бурзановићу, као и новинару Игору Дамјановићу.
Секретар Удружења новинара Црне Горе Иван Милошевић казао је да су сада сви они који су повезани са Русијом у Црној Гори, осуђени од стране оних који слушају налогодавце са Запада.
Милошевић каже да се не смије заборавити ни руска страну у свему што се догађа.
„Удружење новинара Црне Горе је и покушало да приближи колеге из Русије“, рекао је Милошевић и најавио издавање монографија поводом 150 година новинарства у црној Гори.
Нино Брајовић, предсјeдник Удрyжењa новинара Србије рекао је да је Лаза Костић био први предсједник Удружења новинара Србије, који је уједно био и уредник Гласа Црногорца. Он је саопштио да ће Удружење новинара Србије и даље помагати Удружењу новинара Црне Горе.

Добитници награда Удружења новинара Црне Горе

Жири Удружења новинара Црне Горе одлучио је да награду за животно дјело за 2022.годину додијели постхумно Дарји Дугиној, (РТ и ТВ Цариград).
Награду за животно дјело за 2022. годину је добио и доајен новинарства Црне Горе у емиграцији Петар Милатовић.
© Sputnik / Наташа МилосављевићОвогодишњи добитници награда Удружења новинара Црне Горе
Овогодишњи добитници награда Удружења новинара Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
Овогодишњи добитници награда Удружења новинара Црне Горе
Годишње награде за 2022.годину су добили: Игор Дамјановић (ИН4С), Љубица Гојковић – Вукићевић (Српска ТВ, Прва ТВ) и Братислав Стоиљковић (ТВ АДРИА).
Награду за најбољу репортажу у 2022.години добио је Дарко Јововић (ДАН) за најбољу колумну Иван Милошевић (Српска24), док је награду за најбољу фотографију добио Срђан Бољевић (ДАН).
Награда за најбољи сајт у 2022. годину је припала Удружењу новинара Србије (УНС), док је за најбољи портал награду добио Спутњик Србија.
Жири Удружења новинара Црне Горе донио је и Одлуку да Споменицу 150 година новинарства у Црној Гори (1871 – 19221) додијели Савезу новинара Русије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала