- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звездини Аргентинци „попили“ Цедевиту

© Фото : АБА лигаФакундо Кампацо
Факундо Кампацо - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
Пратите нас
Кошаркаши Црвене звезде савладали су Олимпија Цедевиту у дербију 16. кола регионалне АБА лиге са 100:95 (26:23, 29:26, 29:23, 16:23).
Пред неколико хиљада гледалаца у „Пиониру“ блистао је аргентински тандем Вилдоса - Камапцо, који је предводио црвено-беле до 14. победе у сезони.
Деловало је да ће црвено-бели рутински да приведу крају утакмицу јер су у последњу четвртину ушли са предношћу од 12 поена. Али, гости из Љубљане нису одустајали, већ су их прописно намучили.
У последња три и по минута ушло се у неизвесну завшрницу јер је било четири разлике за домаћина. Најпре је Вилдоса погодио, а одговорио му Амар Алибеговић снажним закуцавањем.
Било је доста грешака и изгубљених лопти на обе стране, а онда је Огњен Добрић погодио тројку за победу. На крају је квалитет изабраника тренера Душка Ивановића дошао до изражаја, па су бодови остали у српској престоници.
Звезда је убацила 13 тројки из 35 шутева, а Вилдоса у последњим секундама првог дела погодио с пола терена на велико одушевљење симпатизера црвено-белих.
Факундо Kампацо је био најефикаснији са 19 поена, док га је Огњен Добрић пратио са 18. Филип Петрушев је додао 13 поена, а Лука Вилдоса 15.
Kод Олимпије је Јоги Ферел имао 24 поена, док су Марко Јеремић и Џош Адамс убацили по 16 кошева.
Пласман обезедио Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала