- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Амбасада Норвешке је нова контакт амбасада НАТО у БиХ

НАТО застава - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2023
Пратите нас
Амбасада Норвешке у БиХ преузела је од Амбасаде Мађарске у БиХ дужност контакт амбасаде за сарадњу са НАТО.
Командант НАТО штаба у Сарајеву, бригадни генерал Памела Мекгаха оценила је на церемонији у Сарајеву да Норвешка преузима улогу контакт амбасаде у важном тренутку.
"У Европи постоји нова безбедносна реалност, а број изазова са којима се суочавамо расте. Ниједна држава их не може сама решавати. Радујем се сарадњи са Норвешком, која низ година подржава и БиХ и НАТО у наставку важних безбедносних пројеката у циљу очувања безбједности грађана", рекла је Мекгахова, преноси Срна.
Отправник послова Амбасаде Мађарске у БиХ Ксаба Фелегухази је рекао да је приоритет очување мира и стабилности на западном Балкану кључни интерес у геополитичком и економском смислу, преносе сарајевски медији.
"Мађарска има циљ да даје допринос миру и безбедности западног Балкана, на политичком нивоу снажно подржавамо убрзање ЕУ интеграција БиХ, као и јачање сарадње између НАТО-а и БиХ", рекао је он.
Амбасадор Норвешке у БиХ Олав Реинертсен истакао је да је већ посетио Бањалуку како би разговарао о НАТО-у.
Оценио је да су односи Босне и Херцеговине и НАТО у последњих 27 година били одлични, као и да је грађане и политичаре потребно информисати о томе шта "НАТО заиста јесте".
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала