- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ред за Србина све дужи, али „стара дама“ има кеца у рукаву

© РФС / Уђи у базу фотографијаДушан Влаховић
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2023
Пратите нас
Душан Влаховић је у центру пажње фудбалске јавности чак и када не игра. И док у Јувентусу нестрпљиво очекују да се врати на терен, први пут од октобра прошле године и да обуче црно-бели дрес, Барселона је стала у ред потенцијалних купаца.
Расте листа интересената. После Арсенала, Манчестер јунајтеда, Челсија, сада је и каталонски див решио да се окрене ка српској гол-машини која и даље излази из незгодне повреде примицача.
Према писању каталонских медија контакти између директора Барселона Матеа Алеманија и Влаховићевог менаџера су успостављени, али све је и даље на "дугачком штапу".
Разлог је тај што Барселона тренутно не може себи да приушти нападача Јувентуса и Србије који има изузетно високу плату у Торину, а Каталонци морају да воде рачуна о финансијском фер-плеју због ког су већ сносили последице и били су им забрањени трансфери.
Морали су чак да се одрекну и иконе клуба Леа Месија који је завршио у Пари Сен Жермену.
С друге стране, „стара дама“ из Торина има једну карту на коју игра и уз помоћу које ће покушати да задржи Душана Влаховића и одбије нападе бројних европских клубова.
Та карта зове се – Лига шампиона! У случају да Јувентус упркос казни и одузимању 15 бодова због „прљавих књига" (нечисто пословање приликом трансфера) избори пласман на крају сезоне у елитно такмичење, сасвим сигурно ће задржати Влаховића, у супротном – биће приморан да га пусти.
Славни клуб из Торина тренутно је далеко од Лиге шампиона јер је после изгубљених 15 бодова пао на 10. позицију са 23 освојена бода, док четвртопласирана Рома има чак 37.
Ипак, сезона у Серији А стигла је тек до половине тако да и даље има шансе да се „стара дама“ врати у трку за неку од позиција које воде у елитно такмичење наредне сезоне.
Арсенал би Влаховића одмах видео у својим редовима као замену за повређеног Бразилца Габријела Жесуса, али торински клуб за сада успешно одбија све нападе и покушаје и сигурно да испод 80 или 100 милиона европских новчаница неће пустити убојитог Србина који је играо на Мундијалу. Ипак, за клуб није уписао минуте још од утакмице последњег кола групне фазе са Бенфиком у Лисабону још 25. октобра.
У сваком случају Влаховић је у одличној позицији и може да бира да ли ће остати у Торину или ће се определити да промени клуб и да поново игра у Лиги шампиона.
Арсенал Ливерпул - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
СПОРТ
Доказ да брзи отказ није решење
Слободан Урошевић, Партизан - Чукарички - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2023
СПОРТ
Два ремија фудбалера Партизана у једном дану
Футбол. Лига Европы. Тренировка ФК Фенербахче - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2023
СПОРТ
Србија га је одавно заборавила – у Русији га и даље памте: „Најбољи је у историји“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала