- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Зеленски молио директора ЦИА за убиство оснивача „Вагнера“, Пригожин реаговао

Евгеније Пригожин - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2023
Пратите нас
Председник Украјине Владимир Зеленски разговарао је са директором Централне обавештајне агенције (ЦИА) Вилијамом Бернсом о ликвидацији оснивача групе „Вагнер“ Евгенија Пригожина, саопштио је члан главног савета администрације Запорошке области Владимир Рогов.
Како је прецизирао, разговор о томе се водио током посете Бернса Кијеву прошле седмице.

„Једна од молби коју је имао Зеленски је убиство шефа групе 'Вагнер' – Пригожина. Пригожин је ефикасан, његово убиство је више него логично с обзиром на његову улогу у информационом простору и на то како украјинске власти промовишу своје победе. За ту молбу зна и окружење Зеленског и прилично велики број људи – да траже и чак захтевају од Американаца убиство Пригожина. Нема потребе за списковима, новим санкцијама – све то не функционише, посебно када је реч о људима који немају имовину у САД. Показаћете да треба бити убијен најдрскији, информативно најистакнутији човек“, рекао је Рогов.

Пригожин реаговао

Након тога се огласио Евгеније Пригожин, рекавши да је упознат са тиме да су Зеленски и Бернс разговарали о атентату на њега.

„Да, обавештен сам, прес-служба ми је саопштила. То је веома добра идеја. Слажем се да је време да се Пригожин ликвидира. Уколико ми се неко обрати, свакако ћу помоћи“, поручио је иронично оснивач „Вагнер“, пренела је његова прес-служба на Телеграму.

Више о ситуацији у Украјини:
Артиљеријски систем 2С7М Малка - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2022
Специјална операција у Украјини
Оснивач "Вагнера" пожурио у Бахмут и позвао Зеленског: Ако си још ту, хајде да видимо шта је чије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала