Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Приштински специјалци поново поставили бетонске препреке на путу Косовска Митровица–Лепосавић

© Sputnik / Теодор АнастасијевићПолиција тзв. Косова (РОСУ), архивска фотографија
Полиција тзв. Косова (РОСУ), архивска фотографија - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2023
Пратите нас
Специјалци такозване косовске полиције поставили су бетонске блокове на импровизованом пункту код такозваног бистричког моста, на магистралном путу Косовска Митровица–Лепосавић и додатно ојачали контејнер постављен на одморишту поред пута.
Возила на овом делу пута приморана су да због постављених препрека знатно успоре кретање, крећући се путањом цик-цак, јавља РТС.
Бетонски блокови на овом делу пута поново су постављени и то након јучерашњег инцидента, у којем је Миљан Делевић рањен из ватреног оружја. Полиција је на овом делу пута отворила ватру на цивилно возило, зато што се, по њеној тврдњи, није зауставило а притом је и ударило у возило полиције.
Полицајци на пункту су затим пуцали у возило које се удаљавало, погодивши Миљана Делевића. Друга особа у истом возилу није повређена.
Пункт код бистричког моста полиција је поставила у децембру у јеку барикада на северу Косова и Метохије, где од тада свакодневно контролише путнике и њихова возила. Првобитно су поставили бетонске блокове успоравајући кретање возила, а након уклањања барикада, уклоњене су и бетонске препреке.
Полиција је у међувремену ојачала положај код моста, поставивши контејнер за смештај свог особља, окруживши га високим бетонским блоковима.
Грађевинске машине - Sputnik Србија, 1920, 09.01.2023
СРБИЈА
Уз надзор тзв. косовске полиције проширење пута код Бистричког моста – припрема за контролни пункт?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала