- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Холокауст и страдање Јевреја у Другом светском рату вечна је рана /фото/

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICПредседник Републике Српске Милорад Додик
Председник Републике Српске Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
Пратите нас
Холокауст и страдање Јевреја у Другом светском рату вечна је рана и страшан подсетник на исконско зло које је желело да избрише један народ, саопштио је председник Републике Српске Милорад Додик.
„Зато је важно да негујемо културу сећања и да као српски народ дамо допринос у обележавању Међународног дана сећања на жртве Холокауста“, написао је Додик на Твитеру.
Он је навео да су тим поводом и ове године у организацији Јеврејске општине Бањалука планиране бројне активности и да ће сутра у сали Јеврејског културног центра бити одржано меморијално вече, где ће бити прочитана имена бањалучких Јевреја страдалих у Холокаусту.
„На згради Палате председника биће уприличена видео-пројекција од 18 до 20 часова којом се сви придружујемо кампањи #WeRemember, где ћемо и на овај начин одати почаст страдалим жртвама“, најавио је Додик.
Он је додао да ће на тамној позадини биће приказан број који представља 6.000.000 Јевреја који су страдали у Холокаусту.
Додик је позвао све грађане Републике Српске да се придруже овогодишњој кампањи како би се упутила порука да ниједан човек и ниједна жртва никада неће бити заборављена.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала