- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хајка није успела да сломи руску ледену принцезу: „Најjaчи преживе и стижу до врха“

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаКамила Валијева
Камила Валијева - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
Пратите нас
Руска уметничка клизачица Камила Валијева је у оквиру Сверуског маратона „Простор знања” рекла да размишља о завршетку каријере. Валијева има 16 година, победница је Олимпијских игара у Пекингу у тимским такмичењима, као и шампионка Европе.

„Размишљала сам да завршим каријеру, али није било тако, сутра не клизам. Свако има тешке тренутке, посебно када нешто не иде. Мислиш да је то катастрофа, али то је део спорта. То је све што треба да урадиш. Најјачи преживе и себе и те емоције и стижу до врха. Треба да се одмориш. Ако стално радиш онда не желиш више ништа. Треба да се одмориш, а онда почнеш да радиш са новом снагом“, рекла је Валијева.

После екипног турнира Олимпијских игара у Пекингу 2022, на којем је Валијева помогла руском тиму да победи, постало је познато да је допинг тест 25. децембра 2021. дао позитиван резултат.
ЦАС је дозволио спортисткињи да наступи на појединачном турниру Игара, где је била четврта. Међународни олимпијски комитет (МОК) објавио је прелиминарне резултате такмичења на Играма у Пекингу уз учешће Валијеве, а додела награда победницима олимпијског тимског турнира одложена је до окончања истраге случаја.
Раније је Светска антидопинг агенција (ВАДА) известила да је дисциплински антидопинг комитет РУСАДА утврдио да Валијева није крива за кршење антидопинг правила, али је истовремено поништила њен резултат на првенству Русије - 2022. ВАДА известио да би могао да искористи своје право да оспори одлуку пред Судом за спортску арбитражу (ЦАС).
Валијева већ размишља о томе шта ће по завршетку клизачке каријере. Интересује је посао тренера.
„Желела бих да се окушам као тренер, волела бих да тренирам децу. Важно је разумети спортисту. Да бисте то урадили, морате научити психологију, поставити циљеве и правилно израдити план тренинга како спортисти не би изашли уморни или неприпремљени за стартове. Морате све правилно прорачунати“, рекла је Валијева.
Јан Непомњашћи - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2023
СПОРТ
Рус у Казахстану напада титулу првака света – у игри два милиона евра
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала