- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић је још једном подсетио свет на свој трновит пут: „Из мале земље – није много људи веровало“

© AP PhotoНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
Пратите нас
Расположени Новак Ђоковић уз осмех је дошао на кратак интервју са Барбаром Шет после пласмана у полуфинале Аустралијан опена, а када су обавили разговор о самом мечу против Андреја Рубљова, српски тенисер присетио се детињства и тешког одрсатања током којег је сањао о титули на Аустралијан опену.
Српски ас пласирао се у јубиларно десето полуфинале Аустралијан опена. Сваки пут када је Новак стигао до полуфинала освојио је и титулу, а о томе је као дечак сањао.

„Да су ме питали док сам био млађи рекао бих да ћу и више да освојим. Увек сам сањао велике ствари, тако сам одгајан, захвалан сам родитељима и блиским људима који су ми дали слободу да се изразим и будем креативан на тениском терену, да имам луду машту да сањам. Почео сам да сањам са седам година у земљи разореној ратом, није много људи веровало да ће се снови остварити, али увек сам имао такав менталитет. Понекад морам да се уштинем и схватим шта сам све урадио, али нема много времена да пролазим и осврћем се шта сам све урадио. Осећам да још има посла“, уз осмех је рекао Ђоковић.

Новак је био са разлогом задовољан после меча против Андреја Рубљова, а када је стигао до Барбаре Шет донео јој је букет цвећа.
Барбару је растопио леп гест српског тенисера, а потом су почели да причају о мечу за који Новак каже да му је било нешто теже него што је изгледало.
„Прва два сета стварно су била снажна са моје стране. Можда резултат не приказује праву слику, било је тесних гемова, брејк лопти. Налазио сам добар сервису битним тренуцима, био сам солидан, погађао са битна места“, анализирао је Новак.
Барбара Шет упитала је Новака да ли је могуће да увек буде тако прибран у преломним тренуцима.

„Не, не и ја се стегнем. Свима се то дешава, правиш дупле сервис грешке у битним моментима, одиграш пасивно, противник крене напред, није ми се дешавало много,само против Григора Димитрова. У последња два меча сам био снажан, а то да играм добро у битним поенима то је порука за противнике јер знам да гледају моје мечеве и ја гледам све мечеве“, истакао је Новак.

► Погледајте емисију Миљанов корнер
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
СПОРТ
Новак славио – Срби заиграли коло у Мелбурну /видео/
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
СПОРТ
Новаков шоу после разбијања Руса: Честитао мами рођендан, „купио“ аплауз за Федерера
Новак Ђоковић – Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
СПОРТ
Ђоковић победио Рубљова за јубиларно полуфинале Аустралије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала