- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Андреј је завршио у сузама – чувени тренер најбоље описао Новакову тактику: „Хајде, не бојим се!“

© AP PhotoАндреј Рубљов
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
Пратите нас
Љут на себе и фрустриран својом игром, Андреј Рубљов у мечу против Новака Ђоковића био је далеко испод свог нивоа, али једноставно српски ас је диктирао невероватан темпо. Можда је најбољи опис партије Ђоковића дао тренер Патрик Муратоглу, упоредивши га са боксером.
Утучени Рус истакао је после меча да није био импресиониран Новаковом игром јер је већ знао да га чека сусрет са једим од најбољих.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
СПОРТ
Новак славио – Срби заиграли коло у Мелбурну /видео/
Знао је Андреј Рубљов како да победи рањивог Новака Ђоковића у Београду, али ће тренутно морати да буде задовољан само са тим тријумфом јер се у Аустралији сусрео са правим, моћним Новаком.
Током целог меча Рус је безуспешно тражио решење, а после меча признао је да га ништа у Новаковој невероватној игри није импресионирало јер је управо таквог српског аса и очекивао на терену.
„Не знам, заиста. Он је један од најбољих играча, тако да ме ништа посебно није импресионирало, знао сам да ће бити тешко. То је то. Просто“, рекао је утучени Рубљов.
Пре меча на Аустралијан опену Рубљов и Новак су играли три пута, а руски тенисер сматра да је српски ас најбоље одиграо у четвртфиналу првог Грен слема у сезони.
„Играли смо три пута до сада. Данас је играо много боље, кад упоредим наше мечеве из Торина и Београда. Не знам шта друго да кажем. Сервирао је јако добро, ритернирао“, додао је Рубљов.
Одушевљен наступом Ђоковића био је и славни тренер Патрик Муратоглу.
„Новак је стартовао меч готово константним нападима на форхенд Рубљова. Радио је то као боксер који говори противнику – хајде, нападни, не бојим се!“, навео је Муратоглу.
Трудио се руски тенисер да се врати у меч и да убеди себе да може да пронађе шансу.
Покушавао сам да говорим себи да не одустанем, одиграм још један гем више. Никад не знаш шта може да се деси. Само да останем у игри, да не одустанем ментално. Ако могу да освојим мој сервис гем, хајде да урадим то. Небитно ако је 0:30. То је то“, истакао је Рубљов.
Рубљов је на крају разговора упитан о одласку на Вимблдон, а открио је да он, руске и белоруске колеге чекају добре вести.
„Надам се, не знам. Последње што сам чуо било је да ће можда наредних седмица објавити. Чекамо. Надам се да ћемо моћи да играмо. Волео бих да играм. Вимблдон је један од најбољих турнира у нашем спорту“, закључио је Рубљов.
Руским и белоруским играчима учешће на Вимблдону прошле године је било забрањено.
► Погледајте емисију Миљанов корнер
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
СПОРТ
Новак славио – Срби заиграли коло у Мелбурну /видео/
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
СПОРТ
Новаков шоу после разбијања Руса: Честитао мами рођендан, „купио“ аплауз за Федерера
Новак Ђоковић – Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
СПОРТ
Ђоковић победио Рубљова за јубиларно полуфинале Аустралије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала