- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак се пита – „васкрсли“ Рус стоји му на путу

© AP Photo / Ng Han GuanНовак Ђоковић – Алекс Де Минор
Новак Ђоковић – Алекс Де Минор - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
Пратите нас
Све је спремно за спектакл у Мелбурну у ком ће се у главним улогама наћи Новак Ђоковић и Рус Андреј Рубљов. Њих двојица би требало око пола 10 да изађу на Род Лејвер Арену, где ће одмерити снаге у четвртфиналу Аустралијан опена.
Јасно је да је Новак изразити фаворит против Руса који је васкрсао у дуелу осмине финала против Холгера Руне, где је одбранио две меч лопте, касније је у супер тајбрејку губио 5:0, да би на крају славио 11:9.
Прежио је Рус драму, али сада му на путу стоји најбољи играч света, иако то АТП листа каже, овде је реч о форми и демонстрацији силе на терену.
Иако вуче повреду задње ложе леве ноге, Ђоковић делује све боље и импресивније у свом омиљеном дворишту за игру - Мелбурну.
Србијанка Станишић - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2023
МОЈА ПРИЧА
ЕКСКЛУЗИВНО Бака Србијанка, Новаков највећи фан у Аустралији и хит на мрежама: „Што је овако мршав?“
Посебно се то видело против домаћег играча Алекса де Минора ког је разбио у три сета, препустивши му свега пет гемова – 6:2, 6:1, 6:2 у мечу који је трајао 126 минута.
Претходно је српски тениски ас редом рушио Карбаљеса Баену, Француза Куакоа, Бугарина Димитрова.
Ипак, оно што је најважније од свега јесте порука коју је Новак послао после нокаутирања Де Минора.
„Ништа нисам осетио, повреда иде на боље. Попио сам много таблета против болова. Не волим их, али је помогло. Хвала мом физиотерапеуту, мом лекарском тиму и хвала Богу наравно. Желим да наставим у том ритму, идемо даље“, бодрио се шампион после тениске лекције коју је очитао Де Минору пред аустралијском публиком.
И сада је на ред стигао највећи изазов – Рус. До сада су Андреј Рубљов и Новак Ђоковић у три наврата укрштали рекете и Србин води у међусобном скору 2:1.
Једини пут Новак је од Рубљова изгубио на Србија опену, у свом Београду на Дорћолу. Остала два пута је решио у своју корист и због тога не чуди што је изразити фаворит против незгодном Руса који у Мелбурну игра одличан тенис.
На свом путу до четвртфинала Андреј је избацио Доминика Тима, затим Финца Русуворија, Британца Еванса и преживео јеталентованог Данца Рунеа.
Рубљов је пети носилац у Аустралији, Новак четврти, али је јасно ко је изразити фаворит. Само да ложа поново буде као у мечу Ђоковића и Де Минора, у том случају јасно је да Рус има изузетно мале шансе да порази власника 21 Гренд слем титуле.
У супротном, биће драме у Мелбурну.
Ток меча Ђоковић - Рубљов пратите уживо у текстуалном преносу на Спутњику.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2023
СПОРТ
Без бриге – све иде на Новакову воденицу
Аустралијан опен - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2023
СПОРТ
Урнебесно – у Мелбурну „лове“ све руске заставе /фото/
Карен Хачанов - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2023
СПОРТ
Московљанин на удару због подршке свом народу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала