- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новаков шоу после разбијања Руса: Честитао мами рођендан, „купио“ аплауз за Федерера

© AP PhotoНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић је после пласмана у полуфинале Аустралијан опена, где га чека Американац Томи Пол, приредио прави шоу за навијаче у Мелбурну. Одушевио је спонтаношћу и лепим манирима у разговору за Џимом Куријером. Српски тениски ас честитао је рођендан свој мајци – Дијани и натерао је навијаче да аплаудирају пензионисаном Роџеру Федереру.
Демонстрирао је силу Новак Ђоковић у двобоју са Русом, који је подсетио на игру „мачке и миша“. Само два сата и четири минута било је потребно Србину да се домогне јубиларног 10. полуфинала у Мелбурну, а прави шоу уследио је по завршетку сусрета.
На питање Џима Куријера како би оценио овај меч, Новак је одговорио:
„Рангирао бих овај меч као број два на овом турниру, када је мој најбољи тенис у питању. Не могу да будем задовољнији са својим тенисом. Играм солидно са основне линије. Волим да играм на Род Лејвер Арени. Дефинитивно најпосебнији терен у мојој каријери.
Ветар који је дувао изузетно јако, правио је доста приблема Рубљову и Новаку. Ипак, чинило се да се српски ас боље снашао у поменутим условима, што је открио свом „домаћину“ .
„Да Џиме, мораш да се прилагодиш, адаптираш условима. Није било толико ветровито око шест када сам се загревао, а онда је почело. Имао сам јак ветар у леђа. На ТВ се то не види, за нас играче је то огромна разлика. Мораш да бираш своје ударце, да мало више отвараш терен, да пратиш лоптицу. Генерално гледано, мислим да резултат не говори реалност овог меча. У прва два сета је било много тесних гемова. Андреј је сјанан играч, има фантастичан форхенд и имам тону поштовања према њему. Знао сам какав је његов план, једно је замишљати, друго је оно на терену. Нашао сам свој најбољи тенис, због тога сам најзадовољнији“, рекао је Новак.
Ђоковић је затим открио како су изгледали његови дани опоравка, с обзиром на то да осим мечева нема других додира с тенисом. Због повреде задње ложе не тренира, већ одмора и иде на терапије.
„Да будем искрен, био сам повезан на машине више него у односу на било кога и било када. Давао сам све од себе да се опоравио. Испробао сам сваку машину на овој планети да бих оспособио своју ногу. Одрадило је посао, настављам, играм, борим се. Важно је бити паметан и мудар са телом у оваквим условима, где је важније опоравити се и спремити се за наредни меч“, истиче српски ас.
Уследила је Куријерова констатација да је Новак Ђоковић прилично добар када догура до полуфинала у Аустралији. Сваки претходни пут, не само да је победио у полуфиналу, већ је освојио трофеј.
„Да, да, тако је“, насмејао се Новак и додао:
„Покушаћу тако да наставим. Тачније, да настављам да будем добар“.
Наредна препрека биће Американац Томи Пол, који је у четири сета елиминисао свог сународника Бена Шелтона и пласирао се у прво полуфинале неког Гренд слема у досадашњој каријери. Пол и Новак никада нису играли.
„Срели смо се у свлачионици, раније данас“, насмејао се Ђоковић.
На Џимово питање, шта очекује, уследио је одговор:
„Очигледно он нема шта да изгуби. Први пут је у Гренд слем полуфиналу и игра страшан тенис, последњих 12 до 15 месеци заиста је одличан. Има сјајаног тренера, морам бити спреман за тај меч. Ментално и психолошки као што сам пришао претходних мечевима, онда имам добру шансу“, јасан је Ђоковић.
Куријер је затим вратио Новака на почетак његове каријере, тражећи од Србина да се присети како је изгледало његово прво Гренд слем полуфинале. Ту је до изражаја дошла Новакова харизма, спонтаност и величина.
„Мислим да је био УС Опен, 2007. Године. Прошло је баш, баш доста времена. Имао сам среће да добијем то полуфинале, али сам у финалу изгубио од Роџера. Хајде да му дамо један велики аплауз, ајде један аплауз за Роџера, он је то заслужио. Имао сам невероватне борбе са њим, он недостаје тенису. Видео сам када се лепо обукао и средио за фешн-вик. Он је за тенис један од најважнијих играча у историји“, рекао је Ђоковић, а уследио је громогласан аплауз присутних на Род Лејвер Арени.
Ђоковић је затим на енглеском отпевао рођенданску песму његовој мајци – Дијани.
„Хвала мојим родитељима и велико признање мом физиотерапеуту Миљану. Прошао је пакао са мном у последњих 10 дана, а са мном је 15 година“. Желим да му се захвалим, да му кажем хвала, хвала, велико хвала“.
За крај је Ђоковић на објективу камере написао „Срећан рођендан мама и рођо“.
Шмекерски – у Новаком стилу!
Србијанка Станишић - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2023
МОЈА ПРИЧА
ЕКСКЛУЗИВНО Бака Србијанка, Новаков највећи фан у Аустралији и хит на мрежама: „Што је овако мршав?“
Новак Ђоковић – Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
СПОРТ
Ђоковић победио Рубљова за јубиларно полуфинале Аустралије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала