- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Суочавамо се са судбоносним изазовима“: Патријарх Кирил позвао Украјинце и Русе на помирење

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаРуски патријарх Кирил
Руски патријарх Кирил - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
Пратите нас
Русија је суочена са судбоносним изазовима и на њих је потребно пронаћи одговор који би ојачао везе народа историјске Русије, укључујући руски, украјински и белоруски – они морају да зауставе међусобни сукоб и не смеју подлећи провокацијама, поручио је патријарх московски и целе Русије Кирил.

„Дај Боже да Господ приклони милост према читавој историјској Русији, нашој руској држави која се данас заиста суочава са многим опасним, али истовремено и судбоносним изазовима. И дај Боже да се на све те изазове пронађе прави одговор који би допринео даљем јачању братских веза између народа који чине Свету Русију“, рекао је патријарх Кирил у беседи након богослужења у Храму Христа Спаситеља у Москви.

Он је поручио да је данас „овај задатак важан део мисије руске цркве“.

„И Русија и Украјина и Белорусија и друге земље и народи који чине историјску Русију место су нашег пастирског служења. Значи да и проблеме који се јављају треба да прати наша усрдна молитва да Господ, пре свега, помири људе. Зато су данас моје речи упућене и Русима и Украјинцима и Белорусима и свима осталима који су део историјске стварности свете Русије да учине све како непријатељ људског рода (ђаво), посејавши семе непријатељства, не би успео у томе да брат устане на брата, како би сви покушаји међусобних сукоба били у потпуности заустављени и искорењени, како би мир, благостање и братска љубав били присутни међу свим народима историјске Русије“, рекао је Кирил.

Он је позвао вернике да „моле за мир и помирење народа свете Русије како никакве провокације и искушења, никаква семена која сеје ђаво не би израсла у кукољ који би могао да ослаби заједнички духовни живот народа Свете Русије“.
Руски патријарх Кирил - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2023
РУСИЈА
Руски патријарх: Свака жеља да се уништи Русија значиће крај света
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала