- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Песков открио: Путин неколико година није разговарао са Зеленским

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаПредседници Украјине, Француске и Русије, Владимир Зеленски, Емануел Макрон и Владимир Путин, на састанку "нормандијске четворке" у Паризу
Председници Украјине, Француске и Русије, Владимир Зеленски, Емануел Макрон и Владимир Путин, на састанку нормандијске четворке у Паризу - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин није разговарао са украјинским лидером Владимиром Зеленским у последњих неколико година, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков за Спутњик.
Упитан да ли је тачно да Путин већ неколико година није имао ни личне ни телефонске контакте са Зеленским, Песков је кратко одговорио: „Тако је“.
Путин и Зеленски последњи пут су се срели 2019. године на самиту у „нормандијском формату“ који је одржан у Паризу. Тада је руски лидер одржао билатералне састанке са свим учесницима самита: Зеленским, лидером Француске Емануелом Макроном и тадашњом немачком канцеларком Ангелом Меркел.
Како се наводи на сајту Кремља, након тог састанка Путин је неколико пута разговарао телефоном са украјинским председником – у фебруару и јулу 2020. године. Након тога није било саопштења о било каквим контактима између двојице лидера.
Крајем 2021. године Кремљ је саопштио да нема посебних изгледа за састанак Путина и Зеленском због поступака Кијева и потешкоћа у комуникацији са украјинским председник. Зеленски је неосновано оптуживао Русију да учествује у сукобу у Донбасу, а такође је одбијао да поштује Минске споразуме.
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2023
Специјална операција у Украјини
Кремљ Кијеву: Русија и Путин постоје и постојаће
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала