Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Петковић: Претња миру су екстремисти који свакодневно нападају српски народ

© Sputnik / Лола ЂорђевићДиректор Канцеларије за КиМ Петар Петковић
Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
Пратите нас
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је данас да је председник Србије Александар Вучић, као искрен и доследан чувар стабилности региона, природно опсесивна мета за нападе "ратнохушкачког режима Аљбина Куртија".
"Приштина се највише плаши мира, јер у миру се топи толеранција за Куртијеву политику рушења дијалога и настојања да се за проблеме на Косову и Метохији нађе дипломатско и компромисно решење. Вјоса Османи може да покушава да недовољно информисаној западној јавности продаје бајке о Србима као претњи, али у политичким и дипломатским круговима је веома добро препознато ко свакодневно настоји да поново распали балканско буре барута", рекао је Петковић.
Како је саопштила Канцеларија за Косово и Метохију, Петковић је навео да је бесрамна лаж да председник Србије и Срби на КиМ на било који начин дестабилизију прилике на терену, јер чињенице говоре управо супротно - да су једина претња миру екстремисти који, инспирисани Куртијевом шовинистичком политиком, готово свакодневно нападају и застрашују српски народ.
Подсећа да се само од почетка године догодило 10 напада на Србе на Косову и Метохији, укључујући и нападе из ватреног оружја на децу и голоруке цивиле, "што потпуно разголићује лажи Вјосе Османи о наводном смањењу броја етнички мотивисаних инцидената".
"Истина је заправо да на делу имамо експлозију насиља какво није виђено годинама уназад, и то сведочи о паничној потреби Приштине да Србију увуче у сукобе са НАТО, како би онда имала изговор за наставак неиспуњавања обавеза преузетих Бриселским споразумом. Аљбин Курти и његови адвокати попут Вјосе Османи су спремни чак и да изазову сукобе ширих размера, само да не би морали да испуне обавезе које се тичу формирања Заједнице српских општина, али агресивна и ратоборна природа Куртијеве политике не може се камуфлирати дезинформацијама и неоснованим нападима на Србију и њеног председника", рекао је Петковић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала