- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Русија упозорава: Сви амерички тенкови који буду испоручени Украјини – биће уништени

© AFP 2023 / JUNG YEON-JEАмерички тенк М1А2 „абрамс“ је усавршена верзија тенка М1А1. Модернизација је урађена првенствено у електроници и оклопу
Амерички тенк М1А2 „абрамс“ је усавршена верзија тенка М1А1. Модернизација је урађена првенствено у електроници и оклопу - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
Пратите нас
Руска војска ће уништити америчке тенкове уколико Вашингтон одлучи да их испоручи Украјини, упозорио је амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов.
„Нема никакве сумње да ће, уколико се донесе одлука о испоруци тенкова 'М1 абрамс' Кијеву, наша војска уништити америчке тенкове исто као што уништава и све друге примерке НАТО технике“, навео је дипломата.
По његовим речима, САД неће моћи да оправдају такав потез аргументима о „одбрамбеном наоружању“.
„То би била још једна недопустива провокација против Русије. Нико не треба да има илузије по питању тога ко је прави агресор у актуелном сукобу“, рекао је Антонов.
Како је оценио, САД циљано покушавају да нанесу стратешки пораз Русији.
„Вашингтон даје зелено светло да се америчка помоћ користи за напад на Крим. Покрива злочине радикала над становницима Донбаса, Запорошке и Херсонске области. Све више званичника и експерта у Америци признаје: реч је о рату преко посредника који се води против наше земље“, објаснио је он.
Антонов је скренуо пажњу на то да Американци стално подижу „лествицу“ пружања војне помоћи Украјини, посебно у време када руска војска побеђује.
Медији пишу да ће амерички председник Џо Бајден у среду најавити испоруку од 30 до 50 тенкова „абрамс“ Кијеву у оквиру споразума са Берлином о испоруци тенкова „леопард 2“ Украјини из Немачке и других земаља.
Амерички тенкови М1А2 Абрамс на војним вежбама у Литванији - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
Специјална операција у Украјини
Бајден данас саопштава одлуку о слању тенкова „абрамс“ Украјини?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала