- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јелена лако до финала – тамо је чека убојита Белорускиња

© AP Photo / Aaron FavilaЈелена Рибакина
Јелена Рибакина - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2023
Пратите нас
Казахстанка руског порекла Јелена Рибакина на доминантан начин се пласирала у финале Аустралијан опена, након што је победила Белорускињу Викторију Азаренку – 7:6, 6:3. Јелена је тако наставила у Мелбурну да игра турнир из снова и у борби за пехар одмериће снаге са Арином Сабаленком, која је лако изашла на крај са Магдом Линет – 7:6, 6:2.
Први сет обиловао је неизвесношћу и драмом, што се и очекивало у двобоју Рибакине и Азаренке, 25. и 24. играчице на ВТА ранг-листи.
Јелена Рибакина прва је сервирала и без већих проблема успела је да освоји уводни гем. Азаренка је узвратила ударац, а чак је прва успела да „украде сервис“ противници у петом гему и да поведе 3:2.
Ипак, већ у наредном гему уследио је рибрејк Казахстанке руског порекла.
Узбуђењима ту није био крај. Настављена је ревија брејкова, по један на обе стране и како су Рибакина и Азаренка биле изједначене после 12 одиграних гемова, тајбрејк морао је да одлучи питање победника првог сета.
Рибакина је показала бољи степен концентрације и на крају је славила резултатом 7:4 у тајбрејку.
Нема дилеме да је то била инјекција у психолошком смислу јер је у другом успела да дође до раног брејка у другом сету и да поведе 2:1.
После тога је Јелена Рибакина себично чувала свој сервис и на крају је успела да тријумфује резултатом 6:3, што је било довољно за пласман у финале првог Гренд слема у години.
Јелена Рибакина, 23-годишња тенисерка рођена у Москви, пласирала се у своје друго Гренд слем финале.
После Рибакине и Азаренке, на терен су изашле Сабаленка и Линет, и ту је такође било неизвесно само у првом сету кој ије добила Белорускиња после тајбрејка 7:6 (7:1).
Други је био далеко лакши за разиграну Сабаленку, која је препустила противницима само два гема и пласирала се у своје прво Гренд слем финале, после три неуспешна покушаја.
Сабаленка је претходно губила полуфинале Вимблдона 2021. године, као и полуфинала на УС Опену 2021. и 2022. године.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2023
СПОРТ
Драма у Аустралији због заставе са Путиновим ликом, огласио се и украјински амбасадор
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала