- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Пентагон: САД нема довољно тенкова за Украјину у својим складиштима

© AP Photo / Patrick SemanskyПоглед на Пентагон
Поглед на Пентагон - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2023
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе признају да немају неопходне тенкове „абрамс“ за Украјину у складиштима америчке војске, изјавила је заменица портпарола Пентагона Сабрина Синг.
„Једноставно немамо ове расположиве тенкове у америчким складиштима, због чега ће за то трајати месецима“, рекла је она, објашњавајући дуге рокове за испоруку тенкова у Украјину.
Раније је лист „Политико“ јавио да ће Украјина од САД добити побољшану верзију тенкова М1А2 „абрамс“ у односу на старију верзију А1, у извозној конфигурацији, али без тајне додатне опреме која повећава његову ватрену моћ. Међутим, једина фабрика у САД која производи тенкове „абрамс“ за Украјину сада је претрпана поруџбинама за Тајван и Пољску и има капацитет производне линије од само 12 тенкова месечно.
У среду је Бела кућа потврдила своју намеру да пошаље 31 тенк М1 „абрамс“ у Украјину. Према речима америчких власти, за испоруку ових возила биће потребно неколико месеци. Осим тога, Вашингтон намерава да пошаље осам оклопних возила за евакуацију М88. У Белој кући су навели да се САД надају да ће испорука оружја Украјини не само помоћи Кијеву у одбрани, већ ће му омогућити и да поврати изгубљене територије, укључујући Крим.
Испоруке западних тенкова Украјини кавер - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
МУЛТИМЕДИЈА
ИНФОГРАФИКА Колико ће западних тенкова бити испоручено Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала