- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Белорускиња стала уз Новака – „Какве то има везе са њим?“

© AFP 2023 / BRENTON EDWARDSНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2023
Пратите нас
Други пут у само неколико дана Викторија Азаренка је осетила потребу да заштити Новака Ђоковића. Белорускиња апелује да се прекине са хајком на Србина која се води преко оца Срђана.
Подсетимо, Новаков отац се после четвртфиналног сусрета са Андрејом Рубљовим испред Род Лејвер арене појавио у друштву навијача огрнутих у руску тробојку, од којих је један носио мајицу са словом „Z“, док је сам Ђоковић сениор узвикнуо „Живели Руси“.
У западним медијима је све представљено као политички ангажман, чак су и неки тенисер и званичници захтевали од организатора да упозори Новака Ђоковића да је такво понашање његовог оца неприхватљиво, али Азаренка с обзиром на искуство овакве потезе тумачи као ометање спортисте.
„Не знам какве везе инцидент у коме је био Срђан Ђоковић има са Новаком. Овакве ствари немају додирних тачака са тенисерима, а неко их константно увлачи у ове приче. Шта је циљ?“, запитала се Азаренка на конференцији за медије после елиминације до Елене Рибакине у полуфиналу Аустралијан опена.
Признаје Белорускиња да није ни знала шта се десило дан раније, све док пред дуел са Рускињом није добила објашњење.
„Радник обезбеђења, који ме прати на тренинг сваки дан, а кога годинама познајем, препричао ми је шта се десило кад сам га питала“.
Наставила је да се ишчуђава.
„Не знам стварно шта желите од нас, тенисера и тенисерки, да урадимо по том питању. Хоћете да причамо о томе? Шта би онда била поента ако се та тема континуирано потеже. Зато би требало више себе да преиспитате, а не мене“.
Два дана раније Викторија је први пут стала у одбрану Ђоковића док су многи сумњали да фолира повреду задње ложе. Чак је и сам Новак рекао да се само његове повреде преиспитују, а други играчи кад пријаве да им нешто фали нико их више не запиткује.
„Знате ли шта се мени догодило пре десет година? Иста ова ствар. Био је то један од најтежих периода кроз које сам прошла у каријери, услед начина на који су ме третирали и што сам морала да објашњавам свакодневно да сам заиста повређена, а људи ми нису веровали. Зато разумем Новакове речи. Постоји невероватна жеља да се пише о зликовцима и херојима, али ми нисмо ни зликовци, ни хероји, већ обична људска бића која, попут других, пролазе кроз сличне ствари“.
© AP PhotoВикторија Азаренка
Викторија Азаренка - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2023
Викторија Азаренка
„Постоје претпоставке и просуђивања, али коментари о нама су с... , јер нико не жели да сагледа ширу слику. Небитно колико пута сам поновила своју страну приче, никад у њу нису поверовали. Зато ми је смешно да говорим о томе. Требало ми је десет ј... година да то преболим. И сад сам коначно успела“.
Новак Ђоковић – Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2023
СПОРТ
Американац има рецепт како победити Новака: „Отровати га“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2023
СПОРТ
Драма у Аустралији због заставе са Путиновим ликом, огласио се и украјински амбасадор
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2023
СПОРТ
Скандал! Аустралија прети Новаку због заставе са Путиновим ликом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала