Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Нови напад на Србе у Сувом Долу, Албанци каменовали аутомобил крагујевачких ознака

CC0 / Pixabay / Аутомобил
Аутомобил - Sputnik Србија, 1920, 27.01.2023
Пратите нас
Србин Саша Блажић нападнут је вечерас у мешовитом насељу Суви До на Косову и Метохији када је његово возило група Албанаца засула каменицама.
Он се враћао из Косовске Митровице у Суви До где живи.
Према његовим речима, приметио је да се група која се налазила у близини џамије спремала на овако нешто.

„Видео сам да се сагињу за каменице и додао гас. Тада сам чуо ударце камења о мој аутомобил који је регистрован на крагујевачке таблице. То су видели и само зато су ме напали“ рекао је Блажић.

„Ја сам радио у косовској полицији и напустио сам своје радно место, нисам имао никада проблема са овим људима овде. У Сувом Долу живим већ осам година и ово што се дешава је само покушај застрашивања нас који живимо овде“, испричао је Блажић.

Канцеларија за КиМ: Нови инцидент у Сувом Долу показатељ да су Срби једине мете и жртве

Вечерашњи инцидент у мултиетничком Сувом Долу јасан је показатељ да су Срби једине мете и жртве, а да присуство припадника косовске полиције само охрабрује албанске екстремисте, поручила је Канцеларија за КиМ.
У саопштењу Канцеларије за КиМ се подсећа да је вечерас у Сувом Долу каменовано возило којим је управљао Саша Блажић, да он срећом није повређен, али је на аутомобилу причињена материјална штета.
Блажић је, како наводе,возио аутомобил са регистарским ознакама Крагујевца, што недвосмислено указује да је нападнут јер је Србин.
Од почетка године примећен је повећан број инцидената према Србима који живе у мултиетничким стединама на КиМ, посебно у Сувом Долу, констатује Канцеларија, те додаје да то јасно указује да косовски полицајци с југа, који су бесправно распоређени у мултиетничким срединама на северу КиМ, нису ту да би бранили Албанце, већ да би омогућили несметани напад на Србе.
Пре само неколико дана у Сувом Долу је претучен дечак Лазар М, а јуче је непознати Албанац испалио више хитаца у ваздух, подсећа у саопштењу Канцеларија за КиМ те закључује да то јасно показује да су једине мете и жртве Срби и да присуство припадника Косовске полиције стимулативно и охрабрујуће делује на албанске екстремисте.
полиција - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2023
СРБИЈА
Пуцњава у Сувом Долу, Срби узнемирени
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала