Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

САД увеле санкције Вјерици Радети и Петру Јојићу

© AP Photo / Luis M. AlvarezСтејт департмент
Стејт департмент - Sputnik Србија, 1920, 27.01.2023
Пратите нас
САД су увеле санкције бившим посланицима Народне скупштине Србије Вјерици Радети и Петру Јојићу због умешаности у "значајну корупцију", саопштио је данас портпарол Стејт департмента Нед Прајс.
Како се наводи у саопштењу Стејт департмента, као посланици Скупштине Србије, Радета и Јојић су подмићивали и застрашивали сведоке који је требало да се појаве пред Међународним кривичним судом за бившу Југославију, како би их одвратили од изношења инкриминишућих доказа против лидера Српске Радикалне Странке (СРС) Војислава Шешеља.
Њихово понашање је реметило правосудне процесе, због чега је Хашки трибунал издао међународну потерницу за њима због непоштовања суда, угрожавања регионалне стабилности и негативног утицаја на националне интересе САД, наводи се у саопштењу.
Стејт департмент додаје да се одлуком о увођењу санкција "потврђује решеност САД да се боре против корупције, која наности штету јавним интересима, омета економски просперитет партнера и ограничава способност влада да ефикасно одговоре на потребе својих грађана".
Санкције се односе и на Гојка Јојића, одраслог сина Петра Јојића, саопштио је Стејт департмент.
Функционерка СРС Вјерица Радета говори на конференцији за новинаре у штабу странке - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2021
Вјерица Радета: Нећу отићи у Хаг и нико ме неће изручити
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала