- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Циципас се „увредио“ – Хачанов има идеју за његов дуел са Ђоковићем: „Позови Медведева“

© AP Photo / Ng Han GuanСтефанос Циципас – Јаник Синер
Стефанос Циципас – Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 27.01.2023
Пратите нас
Стефанос Циципас и Новак Ђоковић одлучиће у недељу победника првог овосезонског гренд слема у великом финалу у Мелбурну које их очекује. Окршај Грка и Србина заказан је за 9.30 часова по нашем времену.
Фаворит је деветоструки шампион Аустралијан опена Новак Ђоковић који делује непобедиво у Мелбурну, а у последње време је толико пута „узео меру“ Циципасу да се и Грку све помало смучило после пораза у финалу турнира у Астани.
„Новаче, све ово је већ виђено. Није први пут, честитам ти, никада нећу престати да ти честитам, ово нам се дешава често. Невероватна партија, човече. Такав си професионалац, овај турнир теби припада, не би било у реду да га је било ко други освојио. Ништа нисам могао да урадим да дођем до победе“, рекао је својевремено Циципас.

„Позови Медведева за савет“

Међутим, зна и Грк да је ново финале у Мелбурну уједно и нова прилика да „пређе границу“, нанесе пораз Ђоковићу и докопа се првог места на АТП листи.
Како? То је питање на које многи за сада немају одговор.
Карен Хачанов, који је елиминисан од стране Циципаса у полуфиналу Аустралијан опена, има занимљив предлог.
„Можда Циципас треба да позове Данила Медведева који је једини тенисер из наше генерације који је победио Ђоковића у финалу гренд слема“, рекао је Рус.
Шансе за такав сценарио су готово минималне, с обзиром на то да Циципас и Медведев имају историју сукоба и не баш пријатељске односе, што додаје додатну драж изјави Хачанова.

Размена љубави с Аустралијанцима

Грк је у међувремену постао љубимац домаће публике, барем оног дела који не подноси Новака Ђоковића, па не чуди „размена љубави“ са публиком која је уследила на терену после пласмана у финале.
„Као неко ко долази из мале земље као што је Грчка, морам да будем захвалан на подршци коју имам овде у Аустралији и коју осећам. Нисам никада могао да замислим да ћу наићи на овакво гостопримство, тако да сам срећан што сам прошао у финале“, рекао је Циципас у интервјуу на терену.

„Свиђа ми се број један, он је јединствен. Ово су тренуци за које сам се борио и због којих сам напорно тренирао. Да бих могао да играм ова велика финала, која значе више него нека друга финала. Ово је гренд слем финале, борба за светски број један, за испуњење дечаких снова. Близу сам да их остварим“, истакао је Циципас.

Ко се сећа финала од пре две године?

Оно што је привукло велику пажњу тениске јавности последњих дана био је новинарски покушај да посвађају Србина и Грка.
„Познајем добро Циципаса, вероватно најискуснијег играча у другом делу жреба. Играо је већ у завршницама гренд слемова неколико пута, али мислим да никада није дошао до самог финала“, рекао је Новак.
Затим су га новинари подсетили да су играли у финалу Ролан Гароса:
„А, да, тачно. У праву сте. Извињавам се, моја грешка.“
© AP Photo / Gregorio BorgiaСтефанос Циципас и Новак Ђоковић
Стефанос Циципас и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 27.01.2023
Многи су помислили да је овим речима Ђоковић покушао да „уђе у главу“ Циципасу, па је управо то и Грк упитан после пласмана у финале. Замислио се после новинарског питања о томе да ли је Новак направио лапсус или се „поиграва са њим“, а потом је иронично одговорио:
„Ни ја се не сећам. Не сећам се...“
Очигледно је Циципас замерио Ђоковићу на неспретним речима, а говорећи о својој игри „пуцао је од самопоуздања“, јер верује да има велику прилику да дође до трофеја у Мелбурну.
„Један је овде освојио много турнира, а други је гладан трофеја. Играм сјајан тенис, уживам, не видим ништа негативно у томе како играм, чак и када не функционише. Врло сам оптимистичан против било кога да играм, то је недостајало мојој игри, више верујем у оно што радим и то је више него довољно. Можда не испадне како сам хтео, али дао сам 110 одсто“, закључио је грчки тенисер.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 27.01.2023
СПОРТ
Ђоковић о Србима: Треба ми тај мотор, треба ми та енергија!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала