- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова о изјави Вокера: Он је цинични провокатор, Русија неће заборавити ту патолошку србофобију

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 27.01.2023
Пратите нас
Провокација у Рачку заувек ће остати црна мрља на образу Сједињених Америчких Држава и њених савезника, а испољавање патолошке србофобије ни Русија, као ни Србија, никада неће заборавити, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.
Она је тим речима прокоментарисала изјаву бившег амбасадора верификационе мисије ОЕБС на Косову и Метохији Вилијама Вокера који је рекао да ће охрабривати Приштину да тужи Србију за наводни геноцид, да се диви бившој ОВК, као и да председник Србије Александар Вучић никада неће прихватити да се у Рачку, како тврди, догодио масакр.
„У питању је цинични провокатор који је злоупотребио статус представника ОЕБС, дао себи ексклузивно право да тумачи догађаје како он сматра сходним, притом надмено тврдећи да ће свет свакако пре веровати њему него објективним чињеницама“, истакла је она.
Захарова је такође рекла и да Вокер и даље наставља да оправдава челнике такозване ОВК и да пребацује кривицу за ситуацију на Косову искључиво на Србе.
„Вилијам Вокер не само да је намерно и грубо прекршио мандат међународног посматрача, него је и целом свету показао типичне америчке методе извртања чињеница и искривљавања стварности“, додала је.
Вилијам Вокер - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2023
СРБИЈА
Скандалозне изјаве Вилијама Вокера: Приштина треба да тужи Србију за геноцид, дивим се ОВК
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала