- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Великан у кризи каква се не памти – ни Тадић нема решење: „Изгубили смо се“

© AFP 2023 / MAURICE VAN STEENДушан Тадић, Ајакс
Душан Тадић, Ајакс - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2023
Пратите нас
Руководство Ајакса одлучило је одмах после ремија са Фолендамом у оквиру 18. кола првенства Холандије да смени тренера Алфреда Шројдера.
Популарни „Kопљаници“ су први пут од 1974. године везали седам утакмица без победе у лиги, а цех је платио тренер који је минулог лета на клупи наследио Ерика тен Хага.
„Управа клуба више нема поверења у даљу сарадњу“, наводи се на сајту Ајакса.
Шројдер је имао уговор до лета 2024. године, а ово му је други отказ који је добио као самостални тренер пошто се пре неколико сезона није дуго задржао ни на клупи бундеслигаша Хофенхајма.

„Ово је болна одлука, али и нужна. Након доброг почетка сезоне, изгубили смо много бодова. Игра је такође била нестабилна. Последњих недеља постало је све јасније да Шројдер не може да преокрене ситуацију. Верујемо да је упркос бројним трансферима имамо на располагању јаку екипу, способну да освоји првенство“, објаснио је један од челника клуба Едвин ван дер Сар.

© AFP 2023 / OLAF KRAAKАлфред Шројдер, Ајакс, бивши тренер
Алфред Шројдер, Ајакс, бивши тренер - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2023
Капитен амстердамског великана Душан Тадић сматра да је одговоран за отказ који је тренер Шројдер добио у Ајаксу.
„Стидим се и одговоран сам за отпуштање Алфреда Шројдера. Сви играчи би требало да се осећају исто јер смо подбацили. Не победити по ко зна који пут ове сезоне не би требало и не сме да се дешава Ајаксу. Што се тиче тренера, тако функционише фудбал, али бисмо сви требали да се погледамо у огледало. Хајде, немојте победити Фолендам код куће. Kо год да је тренер, мораш да победиш, па чак и без њега мораш да добијеш“, рекао је Тадић.
Србину је баш тешко пало све па се није либио да користи и псовке.

„Kакав нам је тренер сада потребан? Мора да буде јака личност. Али, група играча остаје иста, то знате? А ми смо играли бедно. Ајакс је пети и то је невероватно. Изгубили смо карактере у свлачионици и фали нам одлучност“, поручио је Тадић.

Као главни кандидат за новог тренера Ајакса слови хрватски селектор Златко Далић.
Ајакс је тек пети на табели са седам бодова мање од водећег Фејенорда. Холандски великан је испао и из групне фазе Лиге шампиона, али су са две победе над Ренџерсом прошли у Лигу Европе где их чека Унион Берлин у нокаут фази.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2023
СПОРТ
УЕФА наставила саботажу руског фудбала – одузето још једно финале
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала