- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Шолц тврди: Ловци неће бити испоручени Кијеву

© Sputnik / Лола ЂорђевићНемачки канцелар Олаф Шолц
Немачки канцелар Олаф Шолц - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2023
Пратите нас
Немачки канцелар Олаф Шолц критиковао је све веће захтеве за новим наоружањем за Украјину и још једном одбацио идеју о испорукама ловаца.

„У Немачкој, чим се донесе једна одлука, почињу нове дебате. Када се тако нешто дешава, онда то није озбиљно, то поткопава поверење грађана у одлуке владе“, рекао је Шолц у интервјуу немачком листу „Тагешпигел“.

Он није појаснио чије захтеве има у виду, немачке или захтеве страних политичара. Према његовим речима, Украјина тражи све више наоружања.
Немачки канцелар је рекао да се озбиљно односи према заклетви коју је дао и да мора да учини све да се догађаји у Украјини не претворе у сукоб између Русије и НАТО-а.
„Ми не пратимо оне који готово олако препоручују Немачкој да иде напред. Увек делујемо у складу са међународном координацијом. Свака друга одлука би била неодговорна и повећала би ризик од ескалације“, додао је Шолц.
Након што је Немачка ове недеље објавила да је спремна да Украјини испоручи тенкове, од Берлина су одмах тражили ново наоружање. Бивши амбасадор Украјине у Берлину, заменик министра спољних послова Украјине Андреј Мељник је изјавио да су им потребни ловци. Шолц је тај захтев одбио.
Немачка је раније објавила да је Украјини испоручила хаубице, пешадијска борбена возила, противваздухопловне системе и тенкове, међу којима и 14 тенкова 'леопард 2'.
Канцелар Савезне Републике Немачке Олаф Шолц
 - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2023
СВЕТ
Немачки канцелар: Сами ћемо сносити трошкове слања тенкова Кијеву
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала